Dellert till attack mot allsången

Hoppade av Skansen-programmet – vill vara med i ”Lotta på Liseberg”

1 av 3 | Foto: björn lindahl
FÖR MYCKET POP & ROCK Kjerstin Dellert tycker att artistutbudet i ”Allsång på Skansen” har försämrats de senaste åren. ”Det finns så mycket mer musik än trallvänliga låtar”, säger hon.
NÖJE

Kjerstin Dellert, 85, skulle ha sjungit i ”Allsång på Skansen” i tisdags.

I stället hoppade opera­veteranen av – och kritiserar nu programmet.

– Det jag gör passar inte ihop med tjo och tjim och det här skrället, säger hon.

Det är ord och inga visor när Kjerstin Dellert, 85, nu väljer att förklara sitt avhopp från ”Allsång på Skansen” i SVT.

Hon medverkade i allsången för tre år sedan, men tycker nu att programmet har blivit sämre. Framför allt har artistutbudet försämrats och det har blivit alldeles för stor inriktning på pop och rock, enligt Dellert.

– Det är att underskatta publiken att tro att det bara är ungdomspopen som folk vill höra. Det finns så mycket mer musik än trallvänliga låtar, säger hon.

Vill att Lotta ringer

Dellert, som med åren inriktat sig allt mer på kammarmusik och klassiska visor, menar att hon inte hade kommit till rätta i det forumet.

– Det jag gör passar inte ihop med tjo och tjim och det här skrället. Jag kan inte stå med tjutande ungdomar som står och flaxar med armarna för att komma med i tv, fortsätter hon.

Däremot gillar hon allsångsformatet och skulle inte tacka nej till konkurrenten ”Lotta på Liseberg” i TV4.

– Jag väntar på att Lotta Engberg ska ringa efter mig. Hon är jätteduktig och det finns en hjärtlig ton i programmet, säger hon.

”Jag mår bra”

Efter att hon uteblev från allsången i tisdags har flera hört av sig och undrat om hon är sjuk eller rent av har dött. Ett rykte som hon nu vill dementera med bestämdhet.

– Ryktet om min död är betydligt överdrivet, säger hon och skrattar.

– Men det är obehagligt när min publik börjar tro att jag är död bara för att jag inte var med på ”Allsång på Skansen”. Jag mår i alla fall i högsta grad bra. Det är fullt program framöver.

Gunilla Nilars, projektledare och producent för ”Allsång på Skansen”, vill inte kommentera Kjerstin Dellerts påhopp.

– Det får jag ta med Kjerstin själv i stället, säger hon.