Myhre opererad för bröstcancer

Ställer in alla sina åtaganden resten av året

1 av 2 | Foto: SANNA SJÖSWÄRD
Wenche Myhre.
NÖJE

Den norska sångerskan Wenche Myhre har nyligen opererats för bröstcancer. Nu ställer hon in alla sina åtaganden resten av året.

– Det kom som en chock för mig, säger Myhre till Verdens Gang.

För två veckor sedan lades Wenche Myhre, 63, in på sjukhus i Oslo där hon genomgick behandling för bröstcancer. Sångerskan och showartisten skrevs ut dagen efter, skriver norska tidningen Verdens Gang.

Cancerknölen upptäcktes under en rutinmässig mammografi och prognosen uppges vara god. Däremot kommer Myhre att vid Radiumhospitalet genomgå den efterbehandling som är standard för sjukdomen.

”En chock”

– Detta kom som en chock för mig som för alla andra. Men när de på Radiumhospitalet informerade mig om behandlingen och uppföljningen så känner jag att jag är i de bästa händer, säger Myhre genom sin advokat till Verdens Gang.

Hon säger också att hon får se på situationen som en utmaning. Men sångerskan tvingas ställa in alla sina åtaganden resten av året.

– Den närmsta tiden måste jag prioritera mig själv och min familj, säger Myhre och har för närvarande inga fler kommentarer.

Samarbetat med Povel Ramel

Wenche Myhre är en av Norges mest folkkära artister och har även haft stora framgångar i Sverige. Bland annat har hon samarbetat med Povel Ramel.