Fiasko i Finland

NÖJE

I Sverige: succé. I Finland: fiasko.

Nu ställs alla Diggiloo-shower i grannlandet in.

– Biljettförsäljningen har varit för dålig, säger Anders Westin, pressansvarig på Diggiloo.

Foto: gustav mårtensson
Diggiloo, med Lasse Holm i spetsen, tvingas ställa in.

I veckan skulle Diggiloo-truppen åka till Finland. Till Jakobstad den 12 augusti, Malax den 13 augusti och Ekenäs den 14 augusti. Men nu ställer arrangörerna in alla shower. Alldeles för få biljetter har sålts.

– Vi har varit där flera år tidigare och brukar alltid sälja många sista minuten-biljetter. Men i år har det inte blivit så, säger Anders Westin, pressansvarig på Diggiloo.

Vädret är boven

Enligt honom är det grannlandets dåliga väder som står bakom biljettfiaskot.

– Det har varit väldigt mycket oväder där den sista tiden. Konserter överlag har gått jättedåligt i Finland i år, säger han.

Anders Westin säger att chansen väldigt liten att Diggiloo kommer till Finland nästa år. I stället kommer man att satsa helhjärtat på den trogna svenska publiken.

5 000 på varje spelning

– I Sverige har det ju varit succé hela sommaren. Vi har knappt haft under 5 000 besökare per spelning, och på Ulriksdals slott på finalen blir det närmare 10 000 pers. Vi aldrig haft mer folk, säger Anders Westin.

FAKTA

Här är deltagarna i Diggiloo-gänget

Lasse Holm, Alcazar, Jessica Andersson, Gunhild Carling, Mojje, Erik Linder, Thomas Petersson, Markoolio och Magnus Johansson.