Spydde – av ångest

Pressen inför schlagern var nära knäcka Darin

1 av 5 | Foto: Foto: HENRIC LINDSTEN
Gick ner fem kilo I ”Sommar i P1” berättar Darin att han vaknade på nätterna och spydde hela veckan innan delfinalen i Melodifestivalen. Han kunde inte äta och tappade i vikt. ”Det var en helvetesvecka”, säger han.
NÖJE

Prestationsångesten gjorde att han spydde och gick ner fem kilo i vikt.

Nu berättar Darin om skräckdygnen inför Melodifestivalen.

– Det var en helvetesvecka, säger han.

Utåt sett visade Darin Zanyar, 23, ingenting. Men inom honom växte prestationsångesten allt mer. I ”Sommar i P1” berättar flickfavoriten om sin nervositet under Melodifestivalen.

– Hela veckan innan delfinalen var jag så nervös att jag vaknade på hotellet och spydde av nervositet. Jag kunde heller inte äta så mycket och gick ner kanske fem kilo under de dagarna.

Var favorittippad

Darin tävlade i Göteborg i den tredje deltävlingen med ”You’re out of my life”. Veckan innan beskriver han nu för Nöjesbladet som ”en helvetesvecka”.

– Jag blev förhandstippad överallt och fick höra att jag redan hade vunnit, vilket gjorde att pressen blev mycket större. Jag försökte låtsas som att allt var okej och koppla bort de tankarna. Men jag tänkte bara på hur jobbigt det skulle vara ifall jag inte gick vidare.

På nätterna, när han var tillbaka på hotellrummet, ringde han ”sitt stora stöd i livet”, den fyra år äldre systern Rosa. Hon hade precis åkt till Australien för att plugga men stöttade honom per telefon.

– Jag behövde inte förklara hur illa jag mådde för hon känner mig. Hon rådde mig att bara göra mitt bästa och vara mig själv.

Föll nästan ihop

När han sedan stod på scen kände han sig lugn och kunde prestera till max. Nervositeten kom tillbaka först under omröstningen.

– Jag tror inte att det gick att missa hur nervös jag var innan jag fick reda på att jag hade gått vidare. När de skrek ut mitt namn kände jag en sådan otrolig lättnad och alla spänningar försvann. Jag blev helt snurrig och föll nästan ihop på vägen upp till scen, säger han.

FAKTA

Fotnot:

”Sommar i P1” med Darin sänds 13 augusti, klockan 13:00. Det går även att lyssna på programmet i efterhand på www.sverigesradio.se/sommar.