Hyllad på scen

Alcazar-Lina tillbaka efter mardrömssommaren: Det känns helt fantastiskt

1 av 3 | Foto: Andreas Bardell
har tränat hemma Efter sin succécomeback i Örebro i går var Lina Hedlund lättad. ”Jag kände inte av operationen alls, musklerna arbetade med mig precis som de skulle”, säger hon.
NÖJE

Efter mardrömsveckorna gjorde Lina Hedlund comeback på Diggiloo-scenen i går.

Nu berättar hon om den jobbiga tiden efter den akuta bukoperationen i juli.

– Sommaren har varit en jävla resa.

Ett missfall under försommaren ledde till att Alcazar-sångerskan Lina Hedlund, 32, fördes till sjukhus för en skrapning.

Hon förlorade mycket blod, men var ändå så frisk att hon deltog under premiären av Diggiloo-turnén.

Den 4 juli drabbas hon återigen av en kraftig blödning.

Det blir början på mardrömssommaren.

Lina Hedlund förs med ambulans till sjukhus. Hennes tillstånd är kritiskt och läkarna tvingas genomföra en ny skrapning.

Hon blir sjukskriven i sju veckor och måste ställa in större delen av sommarens spelningar

”Det mesta har suttit”

I går gjorde hon en hyllad comeback på Diggiloo-scenen i Brunnsparken i Örebro.

– Det känns helt fantastiskt att kroppen har läkt som den ska. Jag kände inte av operationen alls faktiskt, musklerna arbetade med mig precis som de skulle, säger hon efteråt.

De senaste dagarna har hon varit tvungen att repetera alla dansnummer.

– Vi hade en intensiv premiärvecka med Diggiloo så det mesta har suttit, men jag har tänkt igenom mycket hemma och gått igenom vissa steg, säger hon.

Viktigt komma tillbaka

Även om hon bara hinner vara med på de två avslutande Diggiloo-showerna var det väldigt viktigt för Lina att komma tillbaka.

– Sommaren har varit en jävla resa och det känns viktigt att avsluta där jag började. Men allt det här tjafset som varit här emellan skulle jag gärna ha sluppit, säger hon.

Alcazar har inte haft någon ersättare för Lina Hedlund på scenen. Andreas Lundstedt och Tess Merkel har kört som en duo.

– Det har funkat, men det har självklart känts jättekonstigt, säger Andreas.

Gruppmedlemmarna har skickat meddelanden och bilder från scenen till Lina.

Fick okej av läkare

– Vi ville inte att hon skulle känna bara ”hejdå nu drar vi vidare utan dig”. På det här viset hoppades vi på att hon inte skulle känna sig bortglömd, säger han.

Efter Diggiloo-avslutningen i Ulrikdals slott i Stockholm i morgon väntar en höst fullspäckad med spelningar och resor för Alcazar.

– Det känns verkligen bra och jag har fått okej av läkarna att köra på, säger Lina.

FAKTA

Namn: Lina Hedlund. Ålder: 32. Bor: Kungsholmen. Yrke: Sångerska. Familj: Pojkvännen Nassim Al Fakir, programledare. Inkomst: 332 400 (taxeringsår 2009). Karriär: Deltog i Melodifestivalen 2001 med sin syster Hanna Hedlund, året efter deltog hon ensam. 2007 blev hon medlem i Alcazar. Bandet deltog i Melodifestivalen 2009 och 2010.

FÖRLORADE NIO LITER BLOD EFTER MISSFALL

Linda Hedlund drabbades under försommaren av missfall och fördes till sjukhus för skrapning. Efter ingreppet förlorade hon mycket blod.

Den 4 juli när hon ska medverka i Diggiloo-turnén får hon återigen kraftiga blödningar och förs med ambulans till sjukhus där en ny skrapning görs.

Hennes uppträdande med Alcazar på ”Lotta på Liseberg” ställs också in.

Den nya skrapningen misslyckas och läkarna får göra en akut bukoperation, som resulterar i att hon förlorar nio liter blod. Lina Hedlund ligger kvar på sjukhuset för observation och ställer in större delen av sommarens Diggiloo-turné.