Hegerfors vill ta över TV4:s Nyhetsmorgon

Hans drömkollegor i rutan – Kaspersen och Pascalidou

1 av 3 | Foto: Foto: SARA RINGSTRÖM
hoppfull Arne Hegerfors fick blodad tand efter inhoppen som programledare för ”Nyhetsmorgon” och vill fortsätta.
NÖJE

Arne Hegerfors har hittat drömjobbet.

Att leda ”Nyhetsmorgon lördag” med Kristin Kaspersen.

Men det finns en hake: TV4 är inte helt med på noterna.

I somras hoppade Arne Hegerfors, 68, in som programledare för ”Nyhetsmorgon”. Nu siktar han högre – och vill ta över helt efter avhoppade Lasse Bengtsson på ”Nyhetsmorgon lördag”. Enligt Arne Hegerfors är programledarposten hans drömjobb.

– Jag kan inte tänka mig något roligare att göra, säger han.

Vågar inte hoppas

Arne Hegerfors har nu hört av sig till TV4 och anmält sitt intresse att fylla luckan efter Lasse Bengtsson, skrev Resumé i går.

– Jag har lovats att bli uppsatt på den lista över kandidater som de ska diskutera, säger Arne Hegerfors till Nöjesbladet.

Men tv-profilen vågar inte hoppas alltför mycket.

– Att vilja och att få är två helt olika saker. Jag kan tänka mig att det finns folk som ligger före på listan, säger han.

Enligt Arne Hegerfors pågår nu diskussioner på TV4 om att ”Nyhetsmorgon lördag” ska ledas av två programledare i stället för en. Själv vet han precis vem hans drömpartner i rutan skulle vara.

– Kristin Kaspersen. Hon är väldigt trevlig och bra ha att göra med. Vi har ju jobbat ihop i andra sammanhang, säger han.

Siktar på lördagar

Hegerfors nämner också Alexandra Pascalidou och Lena Friblick som potentiella parhästar han gärna skulle ha med sig i rutan på lördagarna. Om han fick frågan om att hoppa in igen på ”Nyhetsmorgon” skulle han också tacka ja.

– Jag fick blodad tand i somras när jag satt på ”Nyhetsmorgon”. Men lördagarna är lite ledigare och skulle förmodligen passa mig ännu bättre, säger Arne Hegerfors.

Avsluta karriären

Just nu leder Jesper Börjesson ”Nyhetsmorgon lördag”. Vem som på sikt kommer att bli Lasse Bengtssons ersättare är enligt TV4 ännu inte klart.

– Vi tittar på flera olika lösningar och något beslut i frågan är ännu inte fattat, säger Fredrik Lundberg, samhällsredaktionen på TV4.

Arne Hegerfors väntar med spänning på besked.

– Jag tyckte att det skulle vara väldigt, väldigt roligt att göra det här de sista åren av min karriär, säger Arne Hegerfors.

FAKTA

Namn: Olof Arne Hegerfors.

Ålder: 68.

Yrke: Programledare och sportjournalist.

Bor: Stockholm.

Familj: Fru och tre barn.

Inkomst: 1 828 331 (taxerad inkomst 2009).