Dorsins drömroll – skurk i Hollywood

Men först ska han spela kvinna i musikalen Sugar – i hetaste laget

Foto: Gustav Mårtensson
”Jag skulle verkligen trivas i en amerikansk storfilm”, säger Henrik Dorsin.
NÖJE

I höst spelar Henrik Dorsin i ”Sugar – i hetaste laget” på Oscarsteatern och den snåle Ove Sundberg i ”Solsidan”.

Men får han drömma fritt – då ringer Hollywood.

– Jag skulle inte ha något emot att spela skurk i någon amerikansk storfilm, säger komikern.

Foto: Magnus Sandberg
Reuter, Dorsin, Lindblad och Malmsjö.

Den 9 september går Marilyn Monroes filmklassiker ”Sugar – i hetaste laget” upp som musikal på Oscarsteatern i Stockholm. Henrik Dorsin har en av huvudrollerna och får ett hektiskt höstschema, eftersom han också ska spela den snåle grannen Ove Sundberg i TV4:s ”Solsidan”.

Nu drömmer han om ett samtal – från Hollywood.

– Det skulle vara roligt, men vad har jag på min film-lista? ”Göta kanal 2” och ”Åsa-Nisse”. Det kanske inte är så att de sitter och skriker ”honom ska vi ha”. Men jag skulle verkligen inte ha något emot att spela skurk i någon amerikansk storfilm. Där skulle jag trivas.

Förklädd till kvinna

I musikalen på Oscarsteatern, där även Susanne Reuter och Hanna Lindblad spelar, gestaltar Dorsin arbetslöse musikern Jerry, som tillsammans med sin vän Joe ( Jonas Malmsjö), blir vittne till en maffiauppgörelse i 1930-talets Chicago. De flyr genom att jobba i ett tjejband förklädda till kvinnor. I bandet finns en vacker sångerska som Joe blir förälskad i samtidigt som en miljonär faller för Joe i tron att han är kvinna.

”Vill prata känslor”

Dorsin tycker om att spela kvinna och säger sig ha många kvinnliga sidor.

– Det som förväntas vara typiskt manligt har jag svårt att leva upp till. Jag vill prata om känslor hela tiden och älta problem.