– Det är lätt att bli nykär med Lisette

Måns Zelmerlöw om premiären av musikalen
"Romeo & Julia": Sjukt bra kemi mellan oss

Foto: Foto: Jonas Bilberg
Nervösa Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler är redo men nervösa inför premiären av ”Romeo & Julia”. ”Det har börjat kännas väldigt nervöst och det blir rätt lite sömn för man repar danssteg när man ska sova. Vi har en otroligt bra stomme, den ska bara finputsas,” säger Zelmerlöw.
NÖJE

I kväll blir Måns Zelmerlöw nykär.

Men inte i flickvännen Marie Serneholt.

– Det är lätt att få fram de känslorna med Lisette, säger han inför premiären av ”Romeo och Julia”.

Från matsalen bakom kulisserna på Göta Lejon ekar skratten mellan 8lokalens höga väggar. Dansare springer omkring kors och tvärs med matlådor i högsta hugg. En snabb måltid innan det är dags att repetera nästa scen.

Vid ett bord sitter huvudrollsinnehavaren Måns Zelmerlöw hukad över en mobiltelefon samtidigt som han värmer upp sångrösten.

– Jag kollar börsen, men det går inget bra i dag, säger han och ler.

Repetitionerna går desto bättre.

I två månader har han och de andra i ensemblen tränat stenhårt för att få ihop Morgan Allings vision av ”Romeo och Julia”.

– Morgan är hård och har en bestämd bild av hur musikalen ska bli, men den bilden är magnifik så man följer vartenda ord han säger.

Flyger över scenen

För att förverkliga sin vision har regissören Alling fått använda sig av scentekniska lösningar som sällan setts på svenska musikalscener. Skådespelarna flyger kors och tvärs över scenen och dansnumren har koreograferats av Jenny Widegren och Fredrik Rydman från Bounce.

– Jämfört med mina andra musikaler är det stor skillnad. Och agerandet är väldigt mycket i fokus så det har varit en jätteutmaning. Vi har fått privatlektioner sedan oktober så det känns som att det sitter, säger Måns.

Har slutat festa

För att klara av den stenhårda koreografin har Måns tvingats ändra hela sin livsstil, börjat träna – och slutat festa.

– Jag har ett dansnummer på 12 minuter som kräver sitt flås. För att orka har jag börjat träna 5–6 gånger i veckan, annars hade jag dött halvvägs igenom det.

Måns motspelerska Lisette Pagler fick rollen som Julia efter SVT:s program ”Jakten på Julia”. Enligt Måns klickade direkt mellan dem.

– Man kände från dag ett att det fanns något speciellt mellan oss, kemin funkar sjukt bra.

Hur är det att gå upp och spela kär varje dag?

– Det är en väldigt härlig känsla. Romeo ska bli nykär varje dag, men det är lätt att få fram de känslorna med Lisette. Hon är så trovärdig i det hon gör.

Men allt har inte varit frid och fröjd under repetitionerna. Tidigare i december tvingades produktionsbolaget 3 Sagas ställa in föreställningarna ”Chicago” och ”Alice i underlandet”.

– Det är tråkigt för Sveriges musikalbransch men produktionen var tydliga med att vi inte påverkas så vi kände oss trygga.

”Jag är stolt”

Måns med flickvännen Marie.

Du ledde Melodifestivalen förra året och nu har din flickvän, Marie Serneholt, fått uppdraget. Vad säger du om det?

– Jag är så glad och stolt och tror att hon kommer göra ett bra jobb. Sedan hoppas jag på att få läsa lite manus med henne. Jag har inte fått komma med så många tips än.

Sedan håller ni i festivalen ihop 2012?

– Ja, vi försöker hålla det i familjen då? (skratt).

– Nä, men jag är sugen på att vara med och tävla igen.

FAKTA

ETT ÖGONBLICK...

... Morgan Alling, regissör av ”Romeo och ­Julia”, som just nu lägger sista handen vid föreställningen.

Sitter alla Måns Zelmerlöws repliker?

– Ja, vi har jobbat i två månader nu, så det är lugnt. Måns och Lisette är så prestigelösa. Nu är det strax före premiär, men jag kan skicka ett sms till Måns där jag skriver ”jag tycker att du ska gå ner på knä i den där scenen i stället” och då är han med på det direkt.

Måns berättar att du är ”hård och bestämd”. Styr och ställer du med järnhand?

– Jag styr allt, allt, allt. Allt från ljus till kläder till scenografi, det här är ju en vision jag har haft.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag jobbar 18 timmar om dagen just nu, så jag önskar mig en rolig premiär och att jag sedan får åka på semester med min familj i januari.

MÅNS KARRIÄR I URVAL

Blev ett känt ansikte i och med sitt deltagande i TV 4:s ”Idol” där han slutade femma 2005.

2006 stod han som vinnare i ”Let’s dance” och under året spelade han huvudrollen Danny Zuko i musikalen ”Grease” i Malmö.

2007 gick han till final i Melodifestivalen med bidraget ”Cara mia”. Där slutade han på en tredjeplats.

2009 deltog han återigen i Melodifestivalen med låten ”Hope & glory”. Han direktkvalificerade sig till final och slutade där på en fjärdeplats.

2010 programledde han Melodifestivalen tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Lagom till jul släppte han julskivan ”Christmas with friends”.

Under åren har Måns även uppträtt på ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg” och tävlat i ”Så ska det låta”.

DET HÄR ÄR MUSIKALEN

Musikalen är en modern tappning av ­Shakespeares pjäs från 1590-talet. Uppsättningen är en mix mellan musikal, teater och dansshow.

Lisette Pagler knep rollen som Julia efter att ha vunnit i ”Jakten på Julia” som gick i SVT under våren.

ARTIKELN HANDLAR OM