Trakasseras av sina fans

Andreas Weise måste byta till hemligt telefonnummer

svårt att sova Andreas Weise, 24, är nedringd av fans nattetid. En del bara lägger på, andra säger att de vill gifta sig med honom.
NÖJE

De ringer mitt i natten och kastar upp trosor på scenen.

Nu tvingas Andras Weise byta telefonnummer.

– Det finns en del galna personer, säger han.

Med danspartnern Sigrid Bernson.

Han blev snabbt en tittarfavorit i ”Idol”.

Men det folkliga genomslaget har också baksidor. Nu jagas Andreas Weise, 24, av fansen.

Ringer och lägger på

Det som till en början mest var roligt har nu vänts till något helt annat.

– Det finns en del galna personer som hela tiden dyker upp i minst sagt konstiga sammanhang. Det kan ringa folk väldigt ofta på nätterna och sen lägger de bara på, säger han.

”Det slutar aldrig”

Sen finns det de som nattetid också vill framföra sin kärlek.

– Eller så säger de saker som ”jag vill gifta mig med dig, tuuuuuuuuut”. Sen andra gånger: ”jag älskar dig, tuuuuuuuuuuuut”. Det är en jäkla massa fans som är väldigt på. Jag får saker hemskickade, allt från dvd-filmer till att de slänger upp trosor på scenen, säger han.

Nu har det gått så långt att han tvingas skaffa hemligt telefonnummer.

– Jag förstår inte att mitt nummer kan ligga ute, men så plötsligt gjorde det det. Man är väl tvungen att byta nummer för det här är inte ok. Det slutar liksom inte. Det är viktigt att känna att man har ett privatliv också, säger han.

På fredag tar han steget ut på dansgolvet i ”Let’s dance” i TV4. Ett program han först tackade nej till.

– Men sen tjatade de på mig och jag kände att det här är en enorm chans att utvecklas på olika sätt. Jag vet vad jag kan sång- och artistmässigt på scen. Men jag känner att jag vill utveckla mycket rörelser och lära mig dansa. Jag tror att det kan vara viktigt och nödvändigt i mitt artisteri, säger han.

”Blir lite rädd”

Men det lär bli svettigt. Samtidigt som han är med i ”Let’s dance” ska han också ut på arenaturné tillsammans med de andra ”Idol”-deltagarna.

– Tittar man på mitt schema så är det många som undrar hur jag hinner med. Men vad fan, jag får både sjunga, dansa, vara med i tv och stå på stora arenor. Så det är klart att det är skitkul, men det är klart man blir lite rädd också, man måste ta vara på hälsan, det är jätteviktigt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM