Jolie: ”Mamma höll koll på mig”

Angelina om sina vilda år och varför hon överlevde

Foto: Foto: MAGNUS SUNDHOLM
Hängiven mor Angelina Jolie hade sina vilda år, men det som förändrade henne mest var att bli mor.
NÖJE

NEW YORK. Skvallerkrönikörerna gick i spinn när Angelina Jolie parades ihop med Johnny Depp i ”The tourist”.

Men den före detta mansslukerskan höll sig på mattan.

När Nöjesbladet träffar henne i New York berättar hon om filmrollen mot Depp, hur hon är som turist och varför hon har den perfekta relationen med Brad Pitt.

I julas besökte Angelina och maken Brad Pitt ett barnhem i Namibia. I deras famnar syns döttrarna Zahara och Shiloh.

Jolie, 35, kände inte Depp när han blev klar för ”The tourist”. Hon uppger att hon var nervös när de träffades.

– Man hör så mycket om folk och det händer att det första intrycket gör en besviken. Men Johnny var precis lika cool som man kan tänka sig. Vi ägnade en stor del av vårt första möte åt att prata barn och skolsystem (skratt).

Han har berättat att han själv formade en stor del av sin rollfigur, den amerikanske turisten som dras in i en spionhistoria.

– Johnny är en fantastisk artist som gör rollfigurer hela olika alla andra. Vår bransch vore så mycket fattigare utan honom.

Tvingar barnen på museum

Vilken typ av turist är du?

– Jag fotograferar inte allt jag ser. Jag gillar att kasta mig in i något och vill lära mig något av varje ny plats. Jag är också en sån där mamma som släpar med ungarna på museum och tvingar dem att gå guidade turer (skratt).

Filmstjärna, producent, sexbarnsmamma, hjälparbetare och nu har du just regisserat din första film. Vad driver dig?

– Jag är en nyfiken person som mår bäst när jag har fullt upp. I det här fallet skrev jag något jag gillade. Jag var nervös över att någon annan skulle regissera filmen. Därför bestämde jag mig för att försöka göra det själv.

”The tourist” är en romantisk actionkomedi. Vad är kärlek för dig?

– Det är när man har samma moraliska värderingar och samma drömmar inför framtiden. Det binder samman två personer. Men man måste kunna skratta ihop också.

Är det ditt samboliv du beskriver?

– Brad och jag har exakt samma uppfattning när det gäller familj, hur barnen ska uppfostras, hur vi ser på världen och hur vi lär våra barn om allt från utbildning till religion och disciplin.

”Jag hade tur”

Ditt liv har inte alltid varit så här stabilt. Hur nådde du hit?

– Jag har mycket tur. Även under mina vildaste perioder hade jag en mamma som höll koll på mig. Jag tror också att resandet hjälpte. Jag var bara i 20-årsåldern när jag besökte platser i världen som fick mig att inse hur lyckligt lottad jag var.

– Men det som förändrade mig mest var att bli mamma. Varje morgon när jag vaknar vet jag att det är det viktigaste jag är. Att uppfostra dem rätt och se till att de mår bra är det som betyder något. Samtidigt är det ett nöja att jobba i den här branschen när alla andra delar är på plats i livet.

”Sjukt frustrerad”

Du är känd för att gilla flygplan. Men hur är det med båtar?

– Jag gillar fart. Jag blev sjukt frustrerad när vi var tvungna att följa Venedigs hastighetsbegränsningar på 15 kilometer i timmen (skratt).

Johnny Depp har en ö i Karibien. Där lär det vara annorlunda regler...

– Han är otroligt gästfri och har bjudit in oss. Men vi har inte haft tid att nappa på det än.

ARTIKELN HANDLAR OM