– Det är mot vår policy

Live Nations vd upprörd efter uppgifterna om fusk

NÖJE

Uppgifterna om att deras anställda sålt biljetter till den svarta marknaden tog Live Nation på sängen.

– Jag är upprörd, säger konsertarrangörens vd Carl Pernow.

”Jag kan inte svära på att någon anställd inte har sålt biljetter, det är svårt att efterforska”, säger Carl Pernow, vd på Live Nation.

Sveriges största konsertarrangör läcker biljetter till den svarta börsen.

Det menade två källor i gårdagens ”Uppdrag granskning kultur”.

En anonym man berättade att han köpt biljetter direkt av en anställd på Live Nations kontor.

Kunde köpa 10 biljetter

– En kollega till mig sprang in och pratade med någon han kände på Live Nation. Han kom ut med tio biljetter. Vi betalade väl 700–800 kronor styck. Vi fick både två och tre gånger så mycket betalt på andrahandsmarknaden, sa mannen.

Carl Pernow, vd på Live Nation tycker att uppgifterna är upprörande. Enligt honom får företagets anställda endast köpa två biljetter per person och konsert, ämnade för dem själva och nära.

– Jag kan inte svära på att någon anställd inte har sålt biljetter, det är svårt att efterforska. Men det är definitivt mot vår policy att sälja till andrahandsmarknaden, säger Carl Pernow.

Läcker via sponsorer

Enligt ”Uppdrag granskning kultur” läcker också stora mängder biljetter till andrahandsmarknaden via Live Nations sponsorer, företag som ofta får tillgång till biljetter för sin egen personal.

– Det är inget vi hört talas om tidigare och vi håller just nu på och uppdatera alla våra sponsoravtal så det framgår tydligt att man inte får sälja biljetterna vidare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM