Stjärnor i tid mot rasismen

Artisteliten höjer sina röster.

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL & MIA CARLSSON
NÖJE

Delar av den svenska artisteliten höjer nu sina röster mot rasismen.

Med en klockkampanj vill de visa sitt engagemang för lika rättigheter och antirasism.

– Extremhögervindarnas största medhjälpare är vår tystnad, säger Jason ”Timbuktu” Diakité.

Han är tillsammans med bland andra Mange Schmidt, Dogge, Rigo och Syster Sol ambassadörer för en kampanj till förmån för Ungdom mot Rasism.

– Under senare år har jag sett hur extremhögervindarna sveper över Europa, inte minst i våra grannländer, och slutligen även fått fäste i vårt eget land, speciellt i min närhet här i Skåne. Deras största medhjälpare är vår tystnad. Därför är det viktigt att höja sin röst på ett eller annat sätt, säger Jason ”Timbuktu” Diakité.

Urtavla med budskap

Kampanjen innebär försäljning av en specialdesignad klocka med tydliga budskap för att belysa vikten av att aktivt ta ställning mot rasism. Klockans urtavla kommer prydas med text som ”say no to racism”, ”time for tolerance” och ”racism proof” tillsammans med antirasistiska symboler.

”Rikare samhälle”

– Jag tycker det är viktigt att man som människa försöker vara öppen och nyfiken. Så för mig är ett samhälle med många olika religioner, etniciteter, språk och färger ett rikare samhälle, säger Timbuktu.

Ungdom mot Rasism

Kampanjen är ett initiativ av Ungdom mot Rasism och Triwa. Klockan kommer att säljas för 995 kronor varav 400 kronor går till Ungdom mot Rasism.

ARTIKELN HANDLAR OM