Brotten Basshunter anklagas för

Misstänks för övergrepp – på två kvinnor

Nekar Jonas ”Basshunter” Altberg åtalas för att bland annat ha dragit upp en kvinnas kjol och tagit tag i hennes trosor.
NÖJE

LONDON. "Basshunter" åtalas för sexövergrepp på två kvinnor på en nattklubb i Skottland.

Han nekar till anklagelserna men vill inte kommentera de påstådda brotten.

– Min advokat har bett mig att inte säga något, hälsar han till Nöjesbladet.

Domstolsdokumentet med anklagelserna mot Basshunter.

I går framträdde Jonas "Basshunter" Altberg, 26, inför rätten i den skotska staden Kirkcaldy. Han nekade till anklagelserna och rättegångsdatumet fastställdes till den 18 maj.

Den svenska artisten måste också medverka vid en vittneskonfrontation där de två kvinnorna som anklagar honom för sexövergrepp ges möjlighet att peka ut honom.

De påstådda övergreppen ska ha inträffat på nattklubben Kitty's i Kirkcaldy där Jonas Altberg framträdde natten till den tionde december. Efter spelningen väntade autografskrivningar och en så kallad meet and greet där nattklubbsbesökarna fick möjlighet att träffa sin idol.

Det är där de påstådda övergreppen ska ha skett.

Två kvinnor hävdar att Basshunter grabbat tag dem och kränkt den genom att tvinga dem till att medverka i sexuella rörelser. Den ena av kvinnorna hävdar dessutom att den svenska artisten dragit upp hennes klänning och dragit upp hennes trosor.

– Det påstås ha hänt vid ett fototillfälle, när fans poserar med honom och tar bilder. Allt som händer då är ju bara på lek, så det här är helt vansinnigt. Jonas är hundra procent oskyldig, säger Basshunters manager Henrik Uhlmann.

Vittneskonfrontation

Jonas Altberg har blivit avrådd från att ställa upp på intervjuer fram till rättegången men hälsar till Nöjesbladets läsare via sin manager:

– När hela det här händelseförloppet är avklarat så pratar jag gärna om den här grejen, men fram till dess är jag ombedd av min advokat att inte säga någonting.

Han har släppts fri i väntan på rättegången, med villkoret att han inom en vecka från det att åklagaren begär det ställer upp på en vittneskonfrontation.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har Jonas Altberg tagit mycket illa vid sig av anklagelserna och säger till vänner att han inte ens minns händelserna.

– Det känns som att det här är några ungdomars jakt på 15 minuter i rampljuset som har gått lite överstyr. Det blir till ett rejält slöseri på skattebetalarnas pengar, säger Henrik Uhlmann.

ARTIKELN HANDLAR OM