Läsarna: Stå på dig Helena!

Foto: Jonas Bilberg
Kräver att få respekt Helena Bergström är trött på att maken Colin Nutley tas för given. ”Vi har gjort film på film på film som faktiskt har respekterats av publiken. Respektera oss tillbaka”, säger hon.
NÖJE

Helena Bergströms utspel mot svensk filmbransch får både motstånd och medhåll från Nöjesbladets läsare.

Stark och underskattad eller privilegierad och bortskämd? Åsikterna går isär när Nöjesbladets läsare tar ställning till Helena Bergströms anklagelser om branschmobbning.

”Varför kan inte Colin Nutley tala för sig själv”, undrar signaturen nenita i en kommentar. SahariaBavaria är ännu hårdare i sitt omdöme och menar att inte många medelmåttor får de möjligheter och resurser som partet Bergström/Nutley fått. ”De ska vara glada att de kan försörja sig på sina kitchiga filmer”, menar hon.

Ännu fler tar dock ställning för Bergström.

”Stå på dig Helena!” skriver signaturen peraper, och får medhåll från andra. Många menar att paret får oförtjänt mycket kritik bara för att de är folkliga, och att det behövs personer som Bergström som tar bladet från munnen.

Nära tusen personer har dessutom deltagit i Nöjesbladets omröstning. I dagsläget är ställningen så jämn den kan bli. Knappt hälften tycker att Nutley/Bergström förtjänar fler priser. Den andra halvan anser att duon är tillräckligt privilegierad redan.

Ännu är det inte för sent för agiterade läsare att ta ställning för eller mot Bergströms branschattack. Omröstningen fortsätter.

Elina Wessman

ARTIKELN HANDLAR OM