Flydde i panik från branden

Tv-stjärnor mitt i dramat: Det var otäckt, vi blev chockade

Foto: Läsarbild
POLISEN MISSTÄNKER BROTT Mitt i natten rusade gästerna ut från Scandichotellet i Trollhättan. Branden hade börjat på flera ställen i hotellet – därför tror polisen att den var anlagd.
NÖJE

SVT-skådespelarna flydde i panik från den misstänkta mordbranden.

Nu förhörs de av polisen.

– De frågade om vi sett något skumt, säger skådespelaren Dag Malmberg.

Mitt i natten väcktes SVT-skådespelarna i polisserien ”Bron” av brandlarmet på Scandichotellet i Trollhättan. Skådespelarna, bland andra huvudrollsinnehavaren Sofia Helin, 38, känd från ”Masjävlar” och ”Arn”, samt övrig personal evakuerades från det brinnande hotellet.

Dag Malmberg, 57, känd från bland annat ”Saltön” och ”Göta Kanal” tog först inte larmet på allvar.

– Jag trodde att det var någon som tjuvrökt. Det har ju hänt förr, så jag gick och lade mig igen. Men då ringde produktionsassistenten och sa att vi måste ut. Då såg jag att det var ett jävla pådrag av polisen, brandkår och ambulanser, säger han.

Under en timme fick skådespelarna och resten av hotellets 200 gäster stå utanför hotellet och bevittna branden. Många hade sprungit från sina hotellrum i panik och frös i minusgraderna.

”Blev chockade”

Under frukosten fick de veta polisens misstankar.

– Det var då vi hörde att det var misstänkt mordbrand. Det är rätt otäckt faktiskt, vi blev chockade, säger Dag Malmberg.

Hela produktionen blev förhörd av polisen.

– Man spelar in ett polisdrama. Sedan sitter man där på morgonen och förhörs av riktiga poliser. De frågade om vi sett något skumt, men om man inte vet vad som ska hända tittar man ju inte på det viset, säger han.

”Ingen har sovit”

Branddramat har satt käppar i hjulet för inspelningsschemat. I går fick skådespelarna åka hem i stället för att filma.

– Nu åker vi inte dit förrän på söndag. Vi skulle ha filmat i dag, men det gick inte. Ingen har sovit och det tar tid att få ut allt, säger Dag Malmberg.

Väktare bevakar

När inspelningarna tas upp på måndag kommer skådespelarna att återvända till det branddrabbade hotellet.

Polisen i Trollhättan jobbar för fullt med utredningen av den misstänkta mordbranden. Branden började på flera ställen och det finns ingen naturlig orsak.

– Man har kallat till förhör och påbörjat den tekniska undersökningen. Vi har bevakning av väktare så att det inte kommer in obehöriga, säger Elisabet Gustavsson på polisen.

Kriminalserien ”Bron” sänds i höst på SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM