Succén tillbaka

Filip & Fredriks populära radiosnack får nypremiär – på nöjesbladet.se

Foto: Björn Lindahl
Poddar i morgon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson håller kontakten via datorn. Liksom i somras får nu Nöjesbladets läsare ta del av deras samtal. ”Det kändes lite tråkigt att bara göra fem shower i somras”, säger Fredrik.
NÖJE

Det tog en halv dag.

Sedan blev Filip & Fredriks radioshow mest nedladdade podcasten på iTunes föra fredagen.

Missa inte succéduon – tillbaka på nöjesbladet.se.

Det populära radioprogrammet ”Filip och Fredriks podcast” kommer att följa vännernas personliga Skype-kontakt mellan USA och Sverige.

– Det här ska bli en lika självklar del av folks fredagar som medelstark salsa till middagen, säger Fredrik Wikingsson, 37.

”Filip och Fredriks podcast” blev en stormsuccé på nöjesbladet.se i somras. Nu kommer den populära Kanal 5-duon att sända exklusiva radioprogram för Nöjesbladet hela 2011.

– Det kändes lite tråkigt att bara göra fem shower i somras. Det här ska bli en lika självklar del av folks fredagar som medelstark salsa på kvällarna till middagen, säger Fredrik Wikingsson.

Bor i Los Angeles

Upplägget ser annorlunda ut från i somras då duon bilade runt i Sverige och bjöd in olika kändisar. Vännerna kommer nu ha fullt upp med att hålla kontakten eftersom Filip Hammar, 35, bor i Los Angeles. Radioprogrammet kommer att bestå av deras Skype-samtal.

– Vi hör av oss en gång i veckan och snackar om vad som hänt sedan sist med varsin laptop. Som en transatlantisk smällkaramell, säger Fredrik Wikingsson.

De kommer att satsa mer på personligt snack med varandra, udda företeelser från landsorten, men mindre på kändisintervjuer.

– Småsamtal med kändisar, hur mycket får man ut av dem? Vi kommer att snacka om vad som pågår i svenska samhället, stickspår och mycket improviserande, säger han.

Du säger personligt, men kommer det att bli privat?

– Det är klart att vi kommer att ta upp om Filip varit på grillfest med Tom Cruise, men om jag är hypokondrisk och fått lungcancer – det blir bara tramsigt.

”Urstark satsning”

Nöjesbladets chef Klas Lindberg är glad över det senaste tillskottet till Nöjesbladets bombastiska fredagspaket.

– Det här är en stor pusselbit i en urstark fredagssatsning. Med ”Schulman show”, Filip och Fredriks podcast samt Sveriges största nöjestidning Nöjesbladet bildar vi en gyllene nöjestriangel som är oemotståndlig för alla nöjesintresserade.

Här är första säsongen:

ARTIKELN HANDLAR OM