Per Morberg jagar bovar i ny tv-serie

– Jag ser det som en actionthriller med glimten i ögat

Foto: Magnus Liam Karlsson
Per Moberg släpper rollen som elak och bufflig.
NÖJE

Per Morberg, 50, lägger såssleven åt sidan för ett tag.

Den svarta blicken likaså.

– Jag gör en annan typ av karaktär än vad folk är vana vid, säger han om sin roll i TV4:s nya dramasatsning.

”Inkognito”, som har premiär under 2011, beskrivs av TV4 själva som en actionkomedi i samma anda som ”Mission impossible”.

Men det stämmer inte riktigt – enligt huvudrollsinnehavaren själv.

– Det är för glättigt. Jag ser det mer som en actionthriller med finess och glimten i ögat, lite som ”Snobbar som jobbar”, ”Ocean’s eleven” eller ”Gentlemannatjuven”, säger Per Morberg.

Hans roll – som en stjärnjurist som bildar en ”task force” vars syfte är att sätta åt brottslingar i maktens korridorer – är långt i från den otrevliga, buffeln som många alltid kommer att ha på näthinnan efter roller som Viggo i ”Rederiet” och Conny i ”Så som i himmelen”.

Utser mästerkock

– Jag har i och för sig gjort många roller som inte är sådana, men de minns inte folk. På så sätt gör jag kanske en annan karaktär än vad folk är vana vid.

Just nu är Per Morberg mitt i inspelningarna av TV4:s ”Sveriges mästerkock” – premiär efter nyår – där han ingår i en expert-jury som ska kora landets bästa matlagare.

– Det är roligare än vad jag trodde. Det låter lite pretentiöst, men det känns faktiskt som om vi gör en insats för matkulturen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM