Nu snackar vi comeback

Minnah sopade allt motstånd av banan.
NÖJE

Det handlar om att aldrig ge sig.

Att ge allt när det verkligen gäller.

Ingen har någonsin gjort det bättre än Minnah Karlsson.

Vi snackar tidernas ”Idol”-comeback här.

Martin Söderström.

Det brukar heta att alla älskar en underdog. Att folkets hjärtan står som mest vidöppna när någon slår i underläge. I Minnah Karlssons fall kunde inget vara mera sant.

För en vecka sedan var hon uträknad, underkänd, hemskickad. Men efter Alice Hagenbrants oväntade sorti från tävlingen var hon alltså tillbaka.

Det hade kunnat gå käpprätt åt helsefyr, på så många sätt.

Att redan ha givits respass en gång är inte direkt de bästa förutsättningarna för att sätta folkdjupet i brand.

Det är svårt att inte hitta något magiskt i någon som är nere, men reser sig på nio och får alla tvivlare att störta med huvudet före rakt ut i skamvrån.

Den tidigare lätt tveksamma och trevande Minnah var som bortblåst och utraderad. Maken till artistisk u-sväng var det faktiskt länge sedan jag hade glädjen att beskåda.

Vi snackar comeback här.

Vi snackar revansch. Vi snackar en sångerska som vägrade att se bakåt, vägrade att låta de kassa förutsättningarna komma i vägen. Vi snackar en tjej som hade alla odds på helt fel sida om bra – och ändå lyckades sopa allt motstånd av banan och kanonskjuta sin ”Twist and shout” rätt upp i ”Idol”-himlen.

Hur långt det kommer att räcka är omöjligt att säga.

Ingen vet, och den egna värld vi kommit att känna som ”Idol” skiftar som bekant sympatierna med en grisblinknings hastighet. Men just här, just nu är åtminstone ett säkert.

Tävlingskartan är helt omritad.

Och storfavoriterna gör bäst i att börja se sig över axeln redan nu.

Att inte nämna Andreas Weise vore närmast tjänstefel. Den unge blondinen från Stockholm rör sig med en åldrad elegants säkerhet från klarhet till klarhet i årets talangsåpa.

Har personligen alltid varit svag för hans lena, varma och veteranstänkta croonerstämma. Den här veckan gjorde han, för kanske första gången, också ett framträdande som lyckades matcha de gyllene stämbanden.

Det var lika skönt att se som det var i grevens tid.

Fortsätter han i den här stilen kan han mycket väl bli fullkomligt livsfarlig.

ARTIKELN HANDLAR OM