Tvingad till rehab

Sandelin om drogberoendet: En nedförsbacke till helvetet

räddad av vännerna Christer Sandelin missbrukade sömnpiller i stora mängder. Men han räddades av sina vänner som fick honom att söka vård.
NÖJE

Tittarna fick se en glad och sprallig Christer Sandelin, 48, i rutan i går kväll.

Men sångaren bar på en mörk hemlighet under inspelningen av ”Så mycket bättre”.

– Efter programmet hamnade jag på rehab, säger han.

När ”Så mycket bättre” spelades in på Gotland i början av september började Christer Sandelin närma sig botten.

Efter att ha separerat från sin fästmö sedan tjugo år tillbaka – och modern till hans två barn – inleddes en svart spiral i den före detta Style-sångarens liv.

Mådde dåligt i somras

När han nyligen greps bakom ratten med 0,24 promille alkohol i blodet var det bara toppen på ett isberg av ångest och personliga problem.

– Jag har mått väldigt dåligt under hela sommaren. Det har varit en lång nedförsbacke till helvetet. Jag kom in i en dålig cykel där jag åt supermycket antidepressiva piller och sömnpiller, berättar han.

Enligt Sandelin ledde hans sömnsvårigheter till att han började konsumera medicin i farliga mängder.

”Var som en zombie”

– Jag tryckte i mig fyra gånger över dosen av sömnpiller, och effekten håller i sig i åtta timmar. Så jag var som en zombie, samtidigt som jag blandade med antidepressiva. Sen räckte det med att man drack nån whiskey så fick man minnesluckor, säger han.

Vad var det som fick dig att inse att du hade problem?

– Alla mina vänner gaddade ihop sig och pratade med mig. Tommy (Ekman) sa till mig ”Christer, det här går inte längre. Du håller på att ha ihjäl dig själv”.

”I dag mår jag bra”

Christer Sandelin tog beslutet att checka in på ett behandlingshem i Stockholm. Där övervann han sitt pillerberoende och fick terapi.

– I dag mår jag bra. Jag har återfått livsgnistan igen. Att vara med i det här programmet hjälpte mig. Det var som att mitt hjärta växte under inspelningen av det.

ARTIKELN HANDLAR OM