”En hård dom för skitsak”

Plura om sitt kokainstraff – därför har han överklagat

NÖJE

Plura Jonsson har överklagat kokaindomen.

Anledning?

– Det är en väl hård dom för en sådan skitsak, säger sångaren till P4 Extra.

Han greps i mars. Dömdes i september.

Nu berättar Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson, 59, varför han väljer att överklaga tingsrättsdomen på tre månaders fängelse för innehav av 3,6 gram kokain.

I gårdagens ”P4 Extra” förklarade han:

– Jag tycker att det är en väl hård dom för en sådan skitsak, och det är jag inte ensam om att tycka. Det är väl en medborgerlig rättighet att man kan överklaga om man vill.

Stöttas av grannarna

Plura har hela tiden varit öppen om narkotikabrottet, som han kallar en ”fyllegrej”, och förklarat att det som smärtat honom mest är att ha sårat människor i sin omgivning.

I P4 berättar han om reaktioner han mött:

– Grannarna kramade om mig och tyckte: ”Stackars dig. Skit i det där. Det här fixar sig.” Det är värre med de närmsta. Det blir lite kämpigare, tar längre tid. Mina äldre barn har ju varit med rätt länge, de skrattar väl mest åt mig. De yngre är det värre för.

”Ingen glädje”

Programledaren Lotta Bromé frågar:

Var kicken av kokain värt det här?

– Jag hann ju knappt prova det. Jag greps en timme efter att jag hade köpt det. Jag hade ju ingen glädje av det, så att säga. Men jag har fått mig en rejäl minnesbeta. Man vill inte vara med om sådant här en gång till.

Plura Jonsson är just nu aktuell med Eldkvarns senaste liveskiva ”Kärlekens väg” och som deltagare i TV4:s lördagsunderhållning ”Så mycket bättre”

ARTIKELN HANDLAR OM