Skådisen högg ihjäl mamman med svärd

Michael Brea är känd från Ugly Betty – skrek ord från Bibeln och halshögg offret

mentalt förvirrad Efter mordet på sin mamma fördes Michael Brea, 31, till en psykiatrisk klinik. Grannar larmade polis när de hörde skrik från bostaden.
NÖJE

HOLLYWOOD. Tv-skådisen Michael Brea från ”Ugly Betty” skrek ord ur Bibeln.

Samtidigt högg han sin mamma i huvudet med ett samurajsvärd.

Nu har han gripits för mord och förts till en psykiatrisk klinik.

Foto: Foto: AP
America Ferrera har huvudrollen i ”Ugly Betty”.

– Det var en extremt blodig brottsplats, säger en polisutredare till tv-kanalen PIX11 i New York.

Det sanslösa dådet i Prospect Heights i Brooklyn i går fick grannarna i lägenhetsbyggnaden på första och tredje våningen att slå larm. De uppgav att de vid halv tvåtiden på morgonen hörde skrik komma från bostaden på andra våningen.

– Jag hörde snubben jaga sin mamma genom lägenheten. Han skrek Bibeluppmaningar som ”Omvänd dig! Omvänd dig! Omvänd dig!” och ”Du har aldrig accepterat Jesus!”, säger Gregory Clare till New York Daily News.

Kroppen i badrummet

När polisen kom till platsen fann de den mentalt förvirrade Brea, 31.

Han uppgavs ha gjort våldsamt motstånd och oskadliggjordes med en elpistol.

Källor inom polisutredningen uppgav att Michael Breas mamma Yannicks kropp hittades i badrummet. Den var svårt sönderhackad och halshuggen.

– Jag hade precis somnat till när jag vaknade av ett skrik. Det lät som en kvinnoröst. Efter ett tag hörde jag inte rösten längre, berättar Breas granne Bernard Bent för Pix11.

Beskrivs som tystlåtna

Vad som fått kampsportintresserade Brea, som haft mindre tv-roller och spelat i reklamfilmer, att spåra ur är oklart. Grannar till honom beskriver honom och hans mamma som ”tystlåtna”.

– Jag minns hur min mamma när jag växte upp alltid hjälpte de som var mindre lyckligt lottade med mat. Mina föräldrar uppfostrade mig att dela med mig i Guds namn, sa han i en intervju i juni i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM