”JR” lämnar ranchen för sin sjuka svenska fru

Foto: Foto: AP
Larry Hagman och hustrun Maj tillsammans på en bild från 2003.
NÖJE

LONDON. Larry Hagman har flyttat ut från ranchen för att vara nära sin svenska fru.

Nu berättar han om Majs svåra tillstånd.

– Jag är förkrossad, det är en så hemsk sjukdom, säger han.

Till slut klarade ”Dallas”-stjärnan inte längre av att vårda sin fru hemma på ranchen i Ojai i Kalifornien. Hennes alzheimer blev för svår.

Flyttade till vårdhem

Nu berättar Larry Hagman om hur svårt det var att fatta beslutet att låta henne flytta till ett vårdhem i Los Angeles-förorten Santa Monica, skriver Sunday Express. Hagman hyrde omedelbart en lägenhet i närheten för att kunna fortsätta vara nära Maj, 82.

Gifta i 56 år

– Nu kan jag träffa mitt livs kärlek varje dag. Jag är förkrossad, det är en så hemsk sjukdom. Det finns ingen rim och reson. Det är överväldigande och det kom till en punkt när jag inte kunde hantera det ensam längre, säger han.

Paret har varit gifta i 56 år efter att ha träffats i England när Hagman tjänstgjorde i det amerikanska flygvapnet.

– Hon vet fortfarande vem jag är. Det är underbart att sitta tillsammans och minnas när jag besöker henne, men sköterskorna säger att så fort jag går glömmer hon att jag varit där, berättar han och beskriver hur Maj också längtar efter honom och ber att få följa med honom när han går.

– Jag måste förklara för henne att det inte går, att jag inte kan ta hand om henne på egen hand längre eftersom hon behöver professionell hjälp på heltid, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM