Imorgon tystnar den kommersiella radion

Programledaren Titti Schultz: "Vi vill behandlas rättvist "

NÖJE

Den som slår på kommersiell radio i morgon bitti möts av en tystnad.

Ingen Titti, Gert eller Roger. Inte heller Adam och Gry.

De stänger sändningarna i en protest mot orättvisa radiovillkor.

Titti Schultz.

- Vi vill behandlas rättvist och slippa koncessionsavgiften. Vi är det enda mediet som måste betala en sådan avgift, säger Titti Schultz, programledare på Rix MorronZoo, som stänger sändningen mellan klockan sju och åtta imorgon tillsammans med all annan kommersiell radio.

Sedan 1993 har den kommersiella radion betalt nästan två miljarder kronor till staten i koncessionsavgift för rätten att sända reklamfinansierad radio. Inför valet 2006 sa Fredrik Reinfeldt att den kommersiella radions fortlevnad skulle säkras och för ett år sedan kom ett förslag om att sänka avgiften drastiskt. Men nu backar regeringen.

- Nu gör de plötsligt helt om. Vi är väldigt besvikna. Det sätter käppar i hjulet för oss, säger Titti Schultz och påpekar att pengarna istället skulle kunna användas till att förbättra programmen och skapa möjlighet för fler kommersiella kanaler att sända i hela landet.

MTG Radio uppger att den kommersiella radion inte klarar sig länge till och att flera radiokanaler kan tystna redan nästa år.

- Det här är ett sätt för oss att visa vad våra lyssnare betyder för oss och vad vi betyder för lyssnarna, säger Titti Schultz, som har 700 000 lyssnare.

Vad ska ni göra under den tysta timmen?

- Svara i telefon skulle jag tro, säger hon.