Fanatiker hånar Elizabeth Taylor

Hånas Den avlidne filmstjärnan Elizabeth Taylor hånas av den kristna sekten Westboro Baptist Church.
NÖJE

De demonstrerade under Michael Jacksons begravning.

Och när hans vän Elizabeth Taylor nu har avlidit tänker de försöka igen.

Hatets kyrka, Westboro Baptist Church, vill förstöra stjärnans begravning.

Den amerikanska filmstjärnan Elizabeth Taylor avled igår, 79 år gammal. När hon begravs kommer kändisar från hela världen vara på plats för att ta ett sista farväl. Men de kommer inte vara ensamma.

Westboro Baptist Church kallas kristna fanatiker och väcker avsky världen över. Den amerikanska sekten har gjort sig kända för att sprida ett budskap av hat.

De har bland annat gett sig efter svenska kungahuset efter domen mot pastor Åke Green efter hans uttalanden om homosexuella. ”Gud hatar Sverige”, deklarerade de då.

Demonstrerade mot Dio

Gruppen har även gjort det till ett kännetecken att demonstrera på uppmärksammade begravningar. Amerikanska Irak-soldater, rocklegendaren Ronnie James Dio och Michael Jackson har alla fått ovälkommet besök på sina begravningar.

Anledningarna har varierat men budskapet har alltid varit att den döde kommer att hamna i helvetet.

”Hon är i helvete”

Nu har de sagt att de ska dyka upp även på Elizabeth Taylors begravning.

– Hon är i helvetet nu, var så säker. Hon skulle ha lytt Gud. Nu är det försent, skriver grundarens dotter Margie Phelps på sin Twitter.

Enligt sajten TMZ är anledningen att Elizabeth Taylor ska ha verkat för homosexualitet och mot AIDS, som Westboro Baptist Church ser som Guds straff mot homosexuella.