Kravet: Jävligt snygg trummis

Glasvegas om sin nya svenska bandmedlem Jonna

Foto: Foto: STEFAN MATTSSON
För bara några månader sedan var 23-åriga Jonna Löfgren student i Piteå. Nu är hon hajpade Glasvegas nya trummis. ”Vi visste på en gång att hon passade”, säger sångaren James Allan.
NÖJE

Glasvegas är tillbaka – med ny skiva och ny trummis.

Svenska Jonna Löfgren gick från skolaulan till världsscenen.

– Vi ville ha en svensk tjej som trummis för att svenskor är snygga,

säger James Allan.

Foto: AFTONBLADET BILD
Paul Donoghue är basist i bandet och Rab Allan spelar gitarr.

Glasvegas är i Sverige för att göra promotion för sin nya skiva ”Euphoric heartbreak”. Nytt är också bandets senaste tillskott, Jonna Löfgren, 23, från

Boden. För sex månader sedan var hon student i Piteå – nu spelar hon trummor i ett av världens mest hajpade rockband. Allt började med att gitarristen Rab Allan ville ha en kvinnlig trummis från Sverige.

”Kemin viktigast”

Varför?

– Vad tror du? Måste jag verkligen förklara det här? De är jävligt attraktiva, säger James Allan, 30, och kryper upp i soffan.

– Jag ville ha en liggbar trummis, ropar Rab på skämt från ett annat rum och James skrattar.

Hur mycket sanning som ligger i skämtet förblir en smula oklart. Men klart är att bandet letade efter en trummis, som gärna skulle var just svensk och tjej – och de hittade Jonna.

– Jag träffade producenten Andreas Dalbeck i Piteå, han hade hört att de ville ha en trummis som jag. Så jag skickade några filmer på när jag spelade. Ett par veckor senare åkte jag till London och träffade bandet, sen var jag med, säger Jonna Löfgren.

– Egentligen spelar det ingen roll varifrån man kommer, vilket kön, hur snygg eller ens hur bra man spelar. Det är kemin som är viktigast, säger James.

Kunde inte kasta tv:n

Sedan starten i Glasgow 2003 har James och de andra i bandet hunnit med att leva en hel del rock’n’roll-liv. James har i sann rockstjärneanda på sig solglasögon under hela intervjun, medan Jonna erkänner att hon är ljusår från några stjärndivalater.

– Jag är nog inte så rock’n’roll. Jag kunde inte kasta ut en tv genom fönstret eftersom den var fastskruvad, men en gång tappade jag min Iphone så den gick sönder, säger Jonna.

Du kanske kan toppa det James?

– När vi var i Hamburg köpte Jonna en gummivagina till Paul. Då döpte jag vaginan till Emelie. Det var nog det rockigaste jag har gjort, säger James och skrattar.

FAKTA

JAMES ALLAN OM ...

... nya skivan:

– Den är väldigt snygg, trygg, snäll och rolig. Jag borde ha varit mer pressad av att göra en uppföljare men det var jag inte. När jag

fokuserar på musiken blir allt annat osynligt.

... att vara rockstjärna:

– Det är helt jävla underbart,

världens bästa jobb. Det tog ett tag att få jobbet men när jag fick det så håller jag mig kvar för glatta livet.

... att behålla fötterna på jorden:

– Jag är rädd att jag förlorar kontakten med min mamma ibland, men att förlora kontakten med verkligheten?

Ibland känns det som om det här är det konstigaste sättet man kan leva på, ibland helt naturligt.

... det finns risk att

göra en Charlie Sheen:

– Jag strävar efter att göra en Charlie Sheen, det är inget jag försöker undvika. Jag skulle vilja träffa honom. Han verkar vara en glad figur och är nog rolig att gå ut med.

... Jonnas bidrag till bandet:

– Vi visste på en gång att hon passade. Det finns inget tvivel om att Jonna har tagit med storhet till bandet. Det låter mycket, mycket högre, det är mycket större sound.