Christer Sjögren är redo – för jul

Foto: Foto: LENNART DANNERSTEDT
Christer Sjögren har redan bokat upp Gunhild Carling och Pernilla Wahlgren för sin stora julturné.
NÖJE

Dansbandsrockaren Christer Sjögren drar återigen ut på stor julturné.

Med sig har han Pernilla Wahlgren och jazz-musikern Gunhild Carling.

Han älskar stämningen, musiken och kylan utanför husen runt jul. För många har Christer Sjögrens julkonsert blivit ett måste och själv minns han inte hur många år han uppträtt med favoriterna ”O helga natt” och ”White christmas”. I år får han sällskap av Pernilla Wahlgren, 43, och Gunhild Carling, 35.

Känd i jazzkretsar

– Ska jag vara ärligt visste jag inte vem Gunhild var för något år sedan, hon är väl mest känd inom jazzkretsar. När jag fick höra henne spela harpa och trombon i världsklass kände jag att hon skulle med, säger Christer.

Om tre veckor drar planeringen inför årets turné

igång. Låtutbudet ska varieras men Christer utlovar många traditionella julsånger.

– De är bäst. Vid juletid är det mörkt och kallt, då är det extra mysigt att få komma in i konsertlokalen och höra fin musik.

Tar det lugnt i hemmet

Hur less är du på julen när turnén är över?

– Efter många jobb kan man vara trött men samtidigt känna sig lycklig. När allt är över kommer jag att ha det skönt hemma. Jag kommer inte att ha problem med att lyssna på julmusik med familjen.

Christer Sjögrens julturné börjar den 24 november i Kalmar och avslutas i Gävle den 20 december.

FAKTA

Sjögren om ...

... ”Så mycket bättre”

– Jag har fått förfrågan men var tvungen att tacka nej eftersom det krockar med min sommarturné. Det hade annars varit roligt att vara med eftersom programmet är bra och omtyckt. Jag säger grattis till de som slutligen tackar ja!

... att vara kvinnornas favorit

– Jag är lyckligt gift men visst har man fått något skamligt förslag under åren haha. I beundrarbreven kan man ibland läsa mellan raderna och undra vad vissa människor egentligen vill, men de flesta brev med posten är trevliga och anständiga.

Namn: Christer Sjögren. Ålder: 61. Bor: Villa i Hammarö, Värmland. Yrke: Artist. Familj: Hustrun Birgitta, dottern Charlotta och barnbarn. Inkomst: 384 700 kr (taxeringsår 2009).