”Det kunde ha blivit våldsamt”

Chris Hemsworth om att spela asagud och hur han snodde rollen – från sin bror

1 av 4
It’s hammertime för Chris Hemsworth i ”Thor”.
NÖJE

LONDON. Från såpastjärna till superhjälte.

Men för att få rollen som ”Thor” tvingades Chris Hemsworth, 27, slåss mot sin bror.

– Det hade kunnat bli våldsamt om vi provspelat samtidigt, säger han.

I flera månader, efter mängder av provspelningar gav Chris Hemsworth upp hoppet. Dessutom fick hans lillebror Liam, 21, besked om att han var bland de fyra–fem sista som slogs om rollen som ”Thor”.

Kända såpastjärnor

Båda bröderna är före detta såpastjärnor från Australien. Chris från ”Home and away” och Liam från ”Neighbours” där också äldsta brorsan Luke haft en återkommande roll.

Men nu gällde det något helt annat. Asagudarna i Marvels tecknade serie ”Thor” skulle bli film i regi av Kenneth Branagh och både Chris och Liam ville ha huvudrollen.

Gav du honom stryk eller, vad hände?

– Vi var där vid olika tillfällen, men annars kanske jag hade gjort det, skrattar Chris Hemsworth när Nöjesbladet träffar honom i London.

– Men sen ringde min manager och sa att Kenneth Branagh hört av sig. Jag fick flyga till Los Angeles för en sista provfilmning och sen var det klart.

Fast inte på alla sätt. ”Thors” gigantiska hydda gjorde att Chris tvingades träna i nästan fem månader för att komma i form för rollen.

– I serien ser han ju ut att väga typ 300 kilo. Det var lite skrämmande, men de sa åt mig att bli så stor som möjligt.

Tog hjälp av dietist

Chris berättar hur han började träna sex dagar i veckan och åt allt han kom över. En inte helt lyckad metod visade det sig. Vid en klädprovning kunde han inte längre få plats i ”Thors” kläder.

– Jag hade ätit helt fel mat och gått upp i vikt på fel ställen. Sen fick jag ta hjälp av en dietist för att hitta rätt igen, säger han.