Youtube börjar hyra ut film

Videobutik på nätet Youtube ska utöka dagens utbud av streamade filmer rejält och också börja hyra ut filmer. Till en början bara till hushåll i USA, det är oklart om man kommer att kunna hyra film i Sverige.
NÖJE

Snart kan du kanske hyra film på Youtube.

I USA har har sajten redan börjat med filmuthyrning på nätet och nu går rykten att man skrivit avtal med flera filmjättar, uppger SVT.

Svenska Voddler har i flera år försökt sig på att bli ett filmens motsvarighet till Spotify. Men verksamheten har inte lyft riktigt till de höjder som kollegan i musikvärlden har nått.

Nu verkar man också få en osedvanligt tuff konkurrent – Youtube.

3 000 titlar

Jättesajten har enligt SVT meddelat att man ska börja hyra ut film till amerikanska hushåll. Det finns redan idag ett fåtal filmer att titta på, men nu uppges runt 3 000 titlar bli aktuella.

Avtal med jättebolag

Filmerna ska streamas, precis som de klipp som idag finns på sajten. Om och när svenskar också ska kunna hyra film är inte klart.

Enligt SVT ska stora filmbolag som Sony Pictures, Warner Brothers och Universal ha skrivit avtal med Youtube. Hur kunderna ska betala för filmerna är inte klart.

ARTIKELN HANDLAR OM