Mötte sin stalker – i rätten

Zinat: Det var otroligt obehagligt

NÖJE

Zinat Pirzadeh har mött sin stalker i rättssalen.

Nu väntar komikern på domen.

– De har lovat mig att han aldrig mer kommer att störa mig, säger hon.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
”NU KÄNNER VI OSS TRYGGA” Zinat Pirzadeh stöttades av pojkvännen – och före detta ”Idol”-deltagaren – Knut Berggren i rätten. ”Nu har vi skyddad adress och känner oss trygga igen”, skriver Zinat på sin blogg.

Det var i augusti som det utfärdades besöksförbud mot komikern och skådespelaren Zinat Pirzadehs stalker. Han hade då trakasserat henne sedan ett halvår tillbaka så att hon tvingats flytta och spendera åtskilliga pengar på taxiturer.

Men stalkern följde inte besöksförbudet – och förra veckan möttes de i rättssalen.

– Han satt i ett separat rum, men det var inte så lätt för han var ju i korridoren. Det var otroligt obehagligt, men Knut (pojkvännen) var med mig, säger Zinat Pirzadeh, 44.

”Schizofren”

Rättsprocessen blev inte långdragen, stalkern valde att erkänna allt på en gång. Enligt Zinat ska han lida av bland annat schizofreni.

– Det var en ärlig stalker och jag hoppas att han får den vård han behöver. Hans advokat har lovat mig att han aldrig kommer att störa mig igen, säger hon.

Nakna videoklipp

Några av de saker stalkern har utsatt Zinat för är frieribrev, påhälsningar utanför hemmet, på nätet och nakna videoklipp på sig själv.

– Nu har vi skyddad adress och känner oss trygga igen, skriver hon på sin blogg på Finest.se.

FAKTA

Namn: Zinat Pirzadeh. Ålder: 44. Bor: Stockholm. Familj: Pojkvännen Knut Berggren. Gör: Komiker, skådespelerska, författare. Aktuell: Snart aktuell med debutromanen ”Fjäril i koppel” på Piratförlaget.

ARTIKELN HANDLAR OM