”Det har varit fruktansvärt”

Foto: Magnus Sandberg
Komikern Zinat Pirzadeh har ett par tuffa år bakom sig.
NÖJE

I ett och ett halvt år har hon förföljts av en stalker.

Nu har komikern Zinat Pirzadeh, 44, mött sin plågoande i rätten.

– Det har varit fruktansvärt. Han är diagnostiserad schizofren och påstår sig ha mediala krafter. Man har ingen aning om vad han är kapabel till. Han har förpestat mitt liv, säger Zinat till Klick!

Ståuppkomikern har förföljts av mannen sedan i december 2009. Zinat har bland annat tvingats söka skyddad identitet och sälja sin lägenhet i Solna på grund av den enträgna förföljaren.

– Han började med att skriva till mig på Facebook. Sedan blev det bara värre. Vissa meddelanden är verkligen på gränsen till dödshot. Han tror att våra själar är ämnade för varandra, säger Zinat.

I augusti utfärdades besöksförbud mot mannen efter ett halvår av intensiva trakasserier.

– Han har gjort allt från att smygta bilder på mig när jag fikar till att stå utanför mitt fönster och förfölja mig med sin moped. Det har gått så långt att jag har förbjudit mina barn att leka utanför vårt hem, säger Zinat.

När stalkern väl bröt mot besöksförbudet blev det genast rättssak. Förra veckan möttes de i domstol. Enligt Zinat erkände mannen allt.

– Det är i alla fall bra att det är en ärlig stalker, haha. Nu hoppas jag bara att han får den vård han behöver. Hans advokat har lovat mig att han aldrig kommer att störa mig igen, men det finns ju inga garantier.

ARTIKELN HANDLAR OM