Full fart på farsen


Ett makalöst bröllop

Foto: Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget
”glittrar av skratt” Jeanette Capocci (längst ner) tar fenomenalt tillvara på alla chanser till poänger i ”Ett makalöst bröllop”. Hon spelar i farsen med bland andra Ing-Marie Carlsson och Thomas Petersson.
NÖJE

KALMAR. Det finns mer kända namn på scen.

Men Jeanette Capocci får de flesta skratten.

I en komedi som kunde heta ”Baksmällan”.

Foto: Foto: MATS BÄCKER
Thomas Petersson och David Batra.

Capocci spelar en hotellstäderska med skådespelardrömmar. Hon hamnar i en härva där brudgummen ska dölja att han tillbringat natten före bröllopet med en annan kvinna. Missförstånd och förväxlingar lagras på varandra när hans best man ska hjälpa till med lögnerna.

Den som återvänt till Vallarna i Falkenberg vet att Jeanette Capocci kan göra många olika roller. Här tar hon fenomenalt tillvara alla chanser till poänger.

Det glittrar av skratt varje gång hon är på scen.

Sång svärmors vapen

”Ett makalöst bröllop” har tidigare spelats på västkusten. Thomas Petersson och de andra har bra fart på farsen. Ing-Marie Carlsson är färgstark när hon kommer in i andra akten som brudens mor. En skrämmande svärmorstyp som till och med använder sång som vapen.

Nära att spela över

David Batra är ny som trögtänkt best man, och klarar sig bra som farskomiker. Ibland drar han mot överspel, men det finns knappt några sådana gränser i genren. Där utspelet ska kännas över hundra meter parkgrönska och konkurrera med skrikande måsar.

Yngre publik förstår kanske inte alla skämt kring köpt sex. Men för den som har åldern inne är det här riktigt roligt.

FAKTA

➕➕➕ Ett makalöst bröllop Krusentiernska, Kalmar.

Med Thomas Petersson, David Batra, Jeanette Capocci, Anna Carlsson, Ing-Marie Carlsson och Anna-Karin Palmgren.Krusenstiernska, Kalmar.

ARTIKELN HANDLAR OM