Fyller ut med gratisbiljetter

Hultsfredsfestivalen bjuder kommuninvånarna i försök att höja publiksiffran

Foto: Adam Ihse/Scanpix
PUBLIKFATTIGT Arrangören, tyska FKP Scorpio, hävdar stenhårt att festivalen har sålt 10 000 biljetter – men det är ändå kusligt tomt framför scenerna.
NÖJE

Hultsfredsfestivalen griper efter halmstrån för att överleva.

Publiken – och vädret – sviker.

I dag ger arrangören kommunens invånare gratisinträde i ett desperat försök att höja besökssiffran.

Festivalledningen har envist hävdat att årets återuppståndna musikfest i småländska Hultsfred går som på räls.

Tyska bolaget FKP Scorpio som köpt festivalen har benhårt hållit fast vid publiksiffran 10 000. Men på området har det ofta varit mer gräs än folk framför scenerna.

– Siffrorna är bra under omständigheterna, sa artistbokaren Gunnar Lagerman i fredags.

Snuvade av Roskilde

Arrangören har redan gett alla de som snuvades på en musikhelg när Arvikafestivalen tvingades ställa in rabatt till Hultsfred.

Besökarna fick köpa biljetter till halva priset. Men fick konkurrens av Roskildefestivalen som erbjöd gratis inträde.

Bjuder in kommunen

I torsdags ställde Morrissey in sin konsert på Sundspärlan i Helsingborg – och Hultsfred erbjöd genast de som köpt biljetter att se artisten i Småland i stället.

Men publikkriget slutar inte där.

I går tog FKC ett steg längre. Arrangören erbjöd gratis inträde på lördagskvällen för Hultsfreds invånare, i ett utskick som enligt uppgift ska ha gått ut tillsammans med morgontidningarna i Hultsfredsområdet.

”Ni har väl inte undgått att det i dagarna pågår en smått fantastisk festival nere i Folkets park(...)Från klockan 17 i kväll ges du fri entré till resten av lördagskvällen(...)”, står det bland annat i brevet.

På scen i kväll står bland andra Morrissey, Hoffmaestro, Washed Out och Maskinen. Flera artister gör sina enda Sverigespelningar på festivalen. I torsdags var det mindre än tusen personer som såg superhajpade hiphopakten OFWGKTA, och Beady Eyes.

Brevet, som Nöjesbladet tagit del av sent i natt, är undertecknat av Folkert Koopmans, FKC:s grundare.

Vill inte kommentera

Nöjesbladet har varit i kontakt med FKP Scorpio som valt att inte kommentera försöket att skramla ihop fler besökare till Hultsfredsfestivalen.