Magnus Härenstam står på scenen i kväll

Fick lämna sjukhuset i dag

Foto: Maja Suslin / SCANPIX
ÅTER PÅ BENEN ”Det är som att den svartvita filmen som jag vaknade upp till nu har blivit färgfilm,” säger Magnus Härenstam när han i dag fick tillåtelse att lämna sjukhuset.
NÖJE

Magnus Härenstam är åter på benen.

En strålande glad man lämnade sjukhuset innan lunch på lördagen.

Och redan i kväll står han på Fredriksdalsteaterns scen igen.

– Det är jättegoda nyheter, jag är skitglad, säger Magnus Härenstam.

Magnus Härenstam har legat på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp i ena vaden som letade sig upp i lungorna.

Problemen gjorde att den folkkäre skådespelaren tvingades ställa in sin medverkan i "Viva la Greta" som spelas på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Ett tag såg läget kritiskt ut. Men i dag kom det glada beskedet att medicinerna har gjort sitt jobb.

– Nu har det visat sig att medicineringen fungerar precis som det var tänkt, säger Magnus Härenstam.

Skickade sms med glatt besked

Det går inte att ta miste på hans glädje när han nu får lämna sjukhuset.

– Det är som att den svartvita filmen som jag vaknade upp till nu har blivit färgfilm, säger han.

Ett textmeddelande med det glädjande beskedet har just skickats iväg till skådespelarens nära och kära. Men mest glad tycks han vara för att han redan kan stå på scenen igen.

– Jag har varit så frustrerad för man vet ju hur det är när man har köpt biljett för att se en särskild skådespelare och så är den inte med i föreställningen, då blir man ju besviken, säger han.

Rör sig på scenen

Men det var inte helt självklart att Magnus Härenstam skulle stå på scenen redan ikväll. Det har teaterbesökarna och ensemblen hans envishet att tacka för.

– De sa att jag behöver röra på mig för att bli frisk. Och då sa jag att kan jag inte röra mig på scenen då, lika väl som att vara ute och promenera. Och efter lite diskussion så sa de att det skulle gå bra, säger Magnus Härenstam.

Sagt och gjort. I kväll står Magnus Härenstam alltså på Fredriksdalsteaterns scen. Och under dagen ska han njuta av en promenad. Sex månader beräknas det ta tills han är helt frisk, men enligt honom själv är det inget att oroa sig för.

– Jag ska ta en spruta om dagen och det har de anförtrott mig att göra själv. Sen ska jag ju komma in på kollar så att de kan se att jag sköter mig bara, säger han.