”Jag förlorar sjusiffrigt på festivalen”

Trots bakslaget lovar arrangören att satsa vidare

NÖJE

HULTSFRED. Festivalen lägger nattsvarta förlustkort på bordet:

– Jag förlorar sjusiffrigt på det här, säger chefen Folkert Koopmans.

Foto: Foto: JONATH MATHEW/ROCKFOTO
Folkert Koopmans är vd för FKP Scorpio som arrangerar Hultsfredsfestivalen. Trots att han är övertygad om att han kommer förlora miljoner på årets festival står hans långsiktiga plan att bygga upp den fast.

Tyska arrangören FKP Scorpio gick under gårdagen ut med sina siffror för sålda biljetter till Hultsfredfestivalen 2011: 8 500 tredagarsbiljetter och 2 000 endagarsbiljetter, varav de flesta till lördagen.

Ett rejält bakslag, med andra ord. Hur stort minuset i kassan blir är för tidigt att räkna ut, men Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio, säger att det ”definitivt slutar på ett sjusiffrigt belopp, det är i den övre skalan av förluster”.

– Det förändrar inget för nästa år. Mina planer att bygga upp den här festivalen långsiktigt står fast. Mitt team säger alltid att jag är galen som slänger ut pengar genom fönstret. Men jag får tillbaka dem. Hultsfred kan finnas i 25 år till, säger han.

Vill ha publikens förtroende

Koopmans berättar att det varit en tuff tid då förra årets upplaga ställdes in, vilket skrämt bort potentiella besökare även i år. Att Hultsfred 2.0 inleddes på torsdagen med totalt regnkaos gjorde inte nylanseringen lättare.

Han berättar att nu gäller det att få tillbaka publikens förtroende. Det ska ske genom att ständigt förbättra standarden under de närmaste tre åren.

Vad händer om siffrorna inte vänder uppåt inom tre år då?

– Det får du fråga mig då.