Filip & Fredrik kuppar in TV4:s väder

Filip & Fredrik avslöjar detaljerna kring nya ”Breaking news”

1 av 3 | Foto: Foto: MAGNUS SELANDER/KANAL 5
”UNIKA UPPFÖLJNINGAR” Filips och Fredriks nya direktsända nyhetsshow ska dissekera aktuella ämnen.
NÖJE

Fyra dagar i veckan.

”Breaking news med Filip och Fredrik” är Kanal 5:s nya supersatsning.

Men väderrapporten stjäl de från TV4.

– Vi slår på TV4 i vår tv-studio exakt samtidigt som de visar sin väderprognos. Så slipper vi betala för det, säger Fredrik Wikingsson.

Efter en mängd framgångsrika program ger sig nu programledarduon Filip och Fredrik rakt in i hetluften.

Den 22 augusti är det premiär för deras direktsända nyhetsmagasin ”Breaking news med Filip och Fredrik”.

– Det är en monstersatsning. Det är en av de största utmaningarna för oss. Jag tror vi kan erbjuda svenskarna alternativa spår i det virrvarr av nyheter som sköljer över oss, säger Filip Hammar.

”Unika nyheter”

Fyra dagar i veckan, måndag till torsdag, ska dagsaktuella ämnen dissekeras. Tonen kommer att vara underhållande och Filip och Fredrik vill bjuda på oväntade vinklar i nyhetsflödet.

– Vi kommer att ta nyheter som är aktuella och göra unika uppföljningar. Det blir den journalistiska vinklingshumorns definitiva genombrott, säger Fredrik Wikingsson.

Krävde helikopter

Filip och Fredrik vill vara så aktuella det bara går.

– I produktionens inledning, krävde vi att alltid ha en helikopter stående på studiotaket. Jag vet inte hur det har gått med det. Folk tycks tycka att det är extravagant, men det är inte för att vi vill flasha, utan för att kunna göra inslag samma dag, säger Wikingsson.

Planen är också att Filip och Fredrik ska rapportera vädret – på sitt eget sätt.

– Vi har en plan att redovisa vädret varje kväll genom att slå på TV4 i vår tv-studio exakt samtidigt som de visar sin väderprognos. Så slipper vi betala för det, säger Wikingsson.

”Kan uppstå problem”

TV4 var inte medvetna om Filip och Fredriks plan.

– Det låter som en nyhet à la Filip och Fredrik för att skapa sig uppmärksamhet för programmet. Jag antar att det kan tänkas uppstå massor med olika problem om de gör så, säger Jonas Gummesson, chef för Nyheterna i TV4.

Om de genomför planen, vad blir er åtgärd?

– Det är ju möjligt att vi får slå på en tv i vår studio så vi varje dag kan se Filip och Fredrik i all sin prakt med alla sin breaking news, säger Jonas Gummesson.

FAKTA

Fredriks nyhetsfavoriter

”Breaking news med Filip och Fredrik” har premiär den 22 augusti klockan 22 på Kanal 5. Programmet sänds varje måndag till torsdag.

– Jag tycker om de små scoopen. Som när det kom fram att det var Tomas Ledin som hade skrivit ”Snabbköpskassörskan”. Den ställde hela den gotländska provinsialismen på ända.

– När Tommy Körberg åkte fast med 21 gram kokain på krogen på 80-talet. Det är ju en riktig smällkaramell.

– När Göran Persson fångades på bild när han snattade lösgodis när han var nybliven statsminister.

ARTIKELN HANDLAR OM