... och duons podcast mosar allt motstånd

Nya avsnittet direkt in på plats 1 – igen

Radiofavoriterna Filip och Fredrik.
NÖJE

Efter semestertystnaden är de tillbaka – och krossar allt motstånd.

Filip och Fredriks podcast regerar topplistan och petar ner ”Sommar i P1”.

– Vi kommer att köra den tills vi dör, säger Filip Hammar.

”Filip och Fredriks podcast” har varit en supersuccé ända från början. Nu är den populära duon tillbaka efter semesteruppehållet och tronar på både första och andra plats på Itunes topplista.

– Det är som när The Beatles var etta, två, trea, fyra, femma i USA. Det är otroligt roligt att den har tagits emot så väl. Det finns ingenting vi gör som är så personligt som det, säger Fredrik Wikingsson, 37.

”Kör tills vi dör”

Det har gått ett drygt år sedan podcasten hade urpremiär på nöjesbladet.se. Nu har den blivit en del av Filip och Fredriks liv.

– Den känns som vi kommer att köra tills vi dör. Det finns ingen censur, Vi bara kör, säger Filip Hammar, 36.

Under sommaruppehållet var det inte bara lyssnarna som saknade podcasten.

– Jag och Filip träffades under semestern och båda medgav skamset att vi saknade den. Då hade den bara vilat i två veckor, säger Fredrik Wikingsson.

Nu ligger ”Filip och Fredriks podcast” på de två topplaceringarna, trots att det populära ”Sommar i P1” lägger ut ett program om dagen.

– Vi kan krossa ”Sommar i P1” bara genom att sitta och babbla i 45 minuter, fast de som gör ”Sommar” sitter och sliter sitt hår i tre veckor och skriver manus, säger Fredrik Wikingsson.

”Ett podcastuniversum”

Filip Hammar har en teori om varför.

– Lyssnar man på ”Sommar i P1” så märker man ju att nästan 90 procent är olyssningsbart. I alla fall de sommarpratare jag har lyssnat på. Det är så förenat med en sådan utvaldhet att folk blir så pompösa, säger han.

Nu är superduon sugen på att ta upp konkurrensen med ”Sommar i P1” nästa år.

– Det hade varit kul att göra det. Jag skulle lätt kunna sätta ihop ett paket med 30 personer som jag skulle vilja höra sommarprata. Sedan skulle vi kunna ge ut det i ett litet podcastuniversum, säger Fredrik Wikingsson.

FAKTA

Lyssnarna hyllar Filip & Fredriks podcast

”Filip och Fredriks podcast” ligger just nu etta och tvåa på Ituneslistan. På tionde plats hittar man också Aftonbladets podcast ”Historien om ett brott”. Placeringarna tre till nio består av ”Sommar i P1”, förutom plats sju där ”P3 Dokumentär världen” ligger.

”Filip och Fredriks podcast” har rankats med fem stjärnor i Itunes, vilket är högsta betyg.

Kommentarer från lyssnare i Itunes:

Älskar: Om ni gillar F&F kommer ni älska detta. De är i sitt essä.

Örongodis: Det absolut bästa F&F har gjort, alla kategorier.

Jonasmolkom: Brutalt bra, beroendeframkallande!

Jonas Jäger: Bästa podcasten någonsin på Itunes!

Fredrik Gustafsson: Bästa underhållningen jag någonsin har stött på! Humorns The Beatles”.

Lionelrichie: Filip och Fredrik har aldrig varit bättre. Här är det ingen stolle som censurerar resonemangen kring de stora livsfrågorna, så som vem som ska vara på 200-lappen och varför vänsterbackar är så utseendefixerade. Veckans höjdpunkt!