Amy ville ha hjälp – av Dr Drew

”Jag tänkte, vad i helsike är det här?”

Foto: AP
Hade Dr Drew fått kontakt med Amy hade han gett följande råd: ”Tänk inte på karriären. Den betyder inget. Det handlar om att rädda liv.”
NÖJE

HOLLYWOOD. Bara dagar innan Amy Winehouse hittades död i sin lägenhet i London hade hon försökt kontakta tv-läkaren och avvänjningsspecialisten Drew Pinsky.

Det avslöjade han i en radiointervju i Los Angeles i går.

Dr Drew.

– Tro det eller ej, men i går fick jag reda på att hon hade försökt komma i kontakt med mig – vilket var underligt, sa han till radiokanalen KROQ.

– Janice Dickinson berättade det för mig. Jag minns att jag fick samtal från Europa och tänkte, ”Vad i helsike är det här?”.

”Dra dig undan”

På frågan vilket råd han skulle ha gett henne, svarade han:

– Dra dig undan och håll dig borta ett bra tag. Tänk inte ens på karriären. Den betyder inget. Det handlar om att rädda ditt liv.

Drew Pinksy vet inte om han hade kunnat få henne att besegra demonerna.

– Vi kunde kanske ha fört över henne till något riktigt bra ställe. Men igen, det är bara mer sorg i den här historien.

Amy blev bara 27

Winehouse föräldrar uppges enligt brittiska The Sun tro att deras dotter dog när hon plötsligt la av att dricka. Det tvivlar doktor Drew på.

– Det är en intressant liten teori. Men det är fel. Det var inte det hon dog av. Jag kan så gott som garantera det.

– Men det är en intressant påminnelse för oss alla att alkohol är den enda drog som man faktiskt kan dö av om man lägger av med den.

Winehouse avled förra lördagen. Hon blev 27. Sångerskan, som slog igenom på bred front med albumet ”Back to black”, hade brottats med tunga alkohol- och narkotikaproblem i många år.

ARTIKELN HANDLAR OM