Deras plan: Göra upp – i schlagern

E.M.D.-stjärnorna vill tävla mot varandra med sololåtar

1 av 3 | Foto: PETER VAN DEN BERG
SÄGER BABY GOODBYE TILL E.M.D. Danny Saucedo är den i gruppen som har lyckats bäst på egen hand, men nu ser det ut som om han utmanas i schlagern av Mattias Andréasson och Erik Segerstedt.
NÖJE

LONDON. SVT:s dröm: en pojkbandsuppgörelse i direktsändning.

Hela E.M.D. vill ställa upp i Melodifestivalen 2012 – som soloartister.

– Både Mattias och Erik har skickat in sololåtar i år, berättar en källa.

Förra veckan skulle alla bidrag till Melodifestivalen 2012 ha lämnats in.

I helgen har den hemliga juryn lyssnat igenom de 2 915 bidragen och arbetar för fullt med sitt urval.

Totalt ska de plocka ut 16 låtar. Sedan återstår för Christer Björkman att välja ut ytterligare 15, bland de inskickade tävlingsbidragen, eller genom att bjuda in andra låtskrivare och artister. Dessutom ska tävlingen webbjokern i år utse ännu ett bidrag.

Besked den sista oktober

– Vi har som ambition att alla inblandade ska ha fått definitiva besked den sista oktober, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

Men Nöjesbladet kan redan i dag avslöja flera kända namn som hoppas få tävla i Sveriges största musiktävling.

En av de största skrällarna är pojkbandet E.M.D. där alla tre medlemmarna vill tävla – men som soloartister.

E.M.D. tävlade 2009 med låten ”Baby goodbye” som slutade trea, och när Danny Saucedo i år ställde upp som soloartist blev han tvåa efter Eric Saade.

Nu hoppas både Erik Segerstedt och Mattias Andréasson på att kunna återupprepa succén.

– Både Mattias och Erik har skickat in sololåtar i år, bekräftar en branschkälla med god insyn för Nöjesbladet.

Och i en twist som kommer att tilltala Christer Björkmans förkärlek för nagelbitarspännande dueller erfar Nöjesbladet att även Danny Saucedo är sugen på att ta revansch och gå segrande ur slutstriden i Globen.

– Han har samarbetat med ett låtskrivarkollektiv som skickar in flera låtar till Melodifestivalen i år, säger en källa med god insyn.

Vill ha en jokerplats

Nöjesbladet har sökt men inte lyckats nå Danny Saucedo. Till vänner uppges han ha sagt sig kunna ställa upp igen om han hittar rätt låt. Enligt Nöjesbladets källor har han inte skickat in någon låt till juryn men räknar med att få en av schlagergeneralens jokerplatser.

Bedömer låtar

Christer Björkman vill inte kommentera en kommande pojkbandsuppgörelse i vårens melodifestival.

– Just nu är det låtarna vi bedömer, någon värdering på artister är inte där vi är just nu. Så det har jag ingen kommentar på än, säger Björkman men bekräftar att intressanta dueller och uppgörelser är viktiga för tävlingen.

– Allt som gör tv-programmet mer underhållande och mer spännande är ju av godo så klart. Sedan finns det massa sätt att nå dit, men det skulle kunna vara en av dem.

FAKTA

De är också aktuella för Melodifestivalen 2012

Pojkbandsduell nummer 2:

Efter att pojkbandsduon Rebound i somras splittrades har båda ”Idol”-profilerna Eddie Razaz och Rabih Jaber skickat in solomaterial till tävlingen.

Veteranernas kamp:

Magnus Carlsson

Har tävlat sju gånger tidigare, med Barbados, Alcazar och som soloartist, men senast var 2007.

– Han älskar ju tävlingen och har skickat in flera låtar de senaste åren, men nu har han samarbetat med nya låtskrivare som tycks ha fått till det. 2012 kan vara hans comeback-år, då är det ju ändå fem år sedan han var med senast, säger en skivbolagskälla.

Lina Hedlund

Tävlade med storasyster Hanna 2002 och solo 2003. Dessutom med Alcazar både 2009 och 2010. Sedan Alcazar bestämde sig för att ta paus har Lina letat låtar för att ställa upp solo igen, enligt Nöjesbladets källor.

Martin Rolinski

BWO har tävlat fyra gånger, men nu satsar sångarhunken Rolinski solo. Han var aktuell redan förra året, men hoppade av i sista stund när Christer Björkman ville att han skulle byta låt. Då banade det väg för Anders Fernette. Men i år uppges Rolinski ha lagt bråket bakom sig och vara redo för ett soloförsök i tävlingen.
 

Vi vill också vara med:

H.E.A.T

Gjorde succé med ”1000 miles” i tävlingen 2009. Nu har bandet ”Idol”-vinnaren Erik Grönwall som sångare och sägs vara sugna på ett nytt försök.

Jenny Berggren

Ace of Base-Jenny tävlade i danska Melodi Grand Prix 2011 och flera låtskrivare uppges ha skrivit låtar åt henne i år.

 Jamie Meyer

Kom trea i ”Popstars” 2002, men efter debutalbumet blev det tyst. Nu hoppas han på comeback och sjunger på flera inskickade demos.

Nina Söderquist

Musikalartisten som gör succé som den kvinnliga huvudrollen i ”Spamalot” på Oscarsteatern. Samma roll som hon gjort i Londons West End. Tävlade i Melodifestivalen 2009 med ”Tick tock” som inte tog sig vidare från sin delfinal.

Highlights

Tävlade i ”Dansbandskampen” både 2008 och 2009 och i Melodifestivalen 2010 med webbjoker-låten ”Come and get me now”. Nu vill man visa upp sin nye sångare Michael Mårtensson.

Molly Sandén

Eric Saades flickvän tävlade 2009 med ”Så vill stjärnorna” och slutade sist i Globen. Nu letar hon efter rätt låt för att tävla igen.

September

Petra Marklund var högaktuell redan förra året, men hoppade av i sista stund. Nu uppges hon vara sugen på att ställa upp, men det bygger på att det inte krockar med USA-lanseringen.

– USA går före. Allt hänger på vad som händer där, säger en källa med insyn.