Divaduell: Perrelli vs Paparizou

Charlotte och Elena är sugna på en schlagercomeback: Känns kittlande

Foto: AP
TVÅ SEGRARE Charlotte Perrelli och Elena Paparizou har båda vunnit schlager-EM (1999 och 2005). Nu uppges de fundera över att ställa upp igen nästa år.
NÖJE

LONDON. De har båda vunnit Eurovision song contest – nu kan Melodifestivalen 2012 förvandlas till en divornas kamp.

Charlotte Perrelli och Elena Paparizou är aktuella för nästa års tävling.

Fredrik Kempe har en ny låt.

Charlotte Perrelli vann Eurovision song contest 1999 med ”Take me to your heaven”. Efter Europafiaskot med segertippade ”Hero” 2008 tackade hon förra året nej till ”Something in your eyes” som Jenny Silver tog till Andra chansen, men i år uppges sångerskan vara sugen på att tävla igen.

– Hon har jobbat med Fredrik Kempe som har skrivit en låt till henne. Det är nog tävlingens sämst bevarade hemlighet i år, säger en källa med god insyn i schlagervärlden.

Och enligt flera källor som Nöjesbladet har varit i kontakt med bäddar det för en divornas kamp. Även Elena Paparizou som 2005 vann Europafinalen för Greklands räkning med ”My number one” uppges vara redo för comeback.

”Har skickats låtar”

Christer Björkman har i flera år försökt övertyga henne om att ställa upp i den svenska tävlingen.

– Nu verkar det som om han kommer att lyckas. Det har skickats in låtar med Elena som avsändare, bekräftar en uppgiftslämnare.

”Kittlande”

Schlagergeneralen Christer Björkman vill inte spekulera i aktuella artister men Melodifestivalens projektledare erkänner att divaduellen skulle bli spännande tv.

– Ja, det känns som en kittlande uppgörelse, det tror jag också att många av Aftonbladets läsare skulle vilja se. Sedan om det händer i år, eller någon annan gång eller aldrig, det vet ju ingen av oss än, säger Melodifestivalens projektledare Thomas Hall.

Nöjesbladet har sökt Charlotte Perrelli och Elena Paparizou.

ARTIKELN HANDLAR OM