Nu läxas Birro upp av hela Italien

Landets ambassadör ser rött efter krönika

Foto: Robin Lorentz-Allard, Scanpix
Upprör Marcus Birro skrev i en krönika att i stort sett varenda politiker i Italien är allierad med maffian – något som upprör landets ambassadör i Sverige.
NÖJE

Stridsyxan med Ekdal är knappt nedgrävd.

Men angreppen mot Marcus Birro fortsätter – nu från en hel nation.

– Det är märkligt att Italiens ambassadör hör av sig och är kritisk till vad en krönikör skriver om landet, säger ­Marcus Birro.

Ser rött Italiens ambassadör i Sverige, Angelo Persiani, upprörs av Birros krönika.

Den italienska ambassa­dören i Sverige läxar upp ­författaren Marcus Birro, 39, ­efter en krönika i Expressen i julas som analy­serade läget i Italien.

Det som har fått ambassadören Angelo Persiani att se rött och kontakta Birro är orden ”i stort sett varenda politiker i

Italien är ­allierad med maffian av olika grad”.

Ett påstående Persiani menar är oacceptabelt.

”Tog illa vid mig”

Brevet från Persiani har sårat den italienska medborgaren Marcus Birro ordentligt.

– Jag blev ledsen och för­vånad över deras mejl. På något sätt känns det som om vi borde vara på samma sida. Jag tog illa vid mig eftersom det finns få andra i Sverige som så helhjärtat står upp för de italienska färgerna i det här landet, skriver Birro i ett mejl till Nöjesbladet.

Han hörde av sig till den pressansvariga på den italienska ambassaden.

”Det är märkligt”

– Jag förklarade att jag var ­ledsen och också rejält konfunderad över deras mejl. Det är ändå märkligt att Italiens ambas­sadör hör av sig och är kritisk till vad en krönikör ­skriver om landet, fortsätter ­Marcus Birro.

Nöjesbladet har kontaktat den pressansvariga vid den italienska ambassaden som bekräftar att kontakten ägt rum. Ambassadören Angelo Persiani har inte kunnat nås för en kommentar.