Rasar mot falska Arga snickaren

Fejkade inlägg läggs ut i ”Arga Snickarens” namn

Foto: Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
”nu ska vi ta den här jäveln” Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård har kopplat in Kanal 5:s jurister för att få stopp på det falska twitterkontot i hans namn. ”Det är bedrövligt att folk kan göra så här. Det skadar min trovärdighet”, säger han.
NÖJE

Nej, ”Arga Snickaren” är inte arga twittraren.

Nu vidtar Anders Öfvergård, 43, åtgärder för att stoppa den som skriver oförskämdheter i hans namn.

– Jag är så jävla förbannad och känner mig kränkt, säger han.

”Sitter bredvid Carl Bildts fru på tåget o det luktar inte hallon kan jag lova”.

Nej, det är inte Anders Öfvergård som ligger bakom inlägget, som någon som kallar sig ”Arga Snickaren” lade upp på mikrobloggen Twitter den 26 januari.

– Jag var inne i en butik när någon kom fram och frågade om något han hade läst på det han trodde var min twitter. När jag kollade upp det blev jag skitförbannad, säger han.

Följs av 1 300

Det falska Twitterkontot ”arga_snackaren” – med en bild på Anders Öfvergård i sin presentation – hade i går drygt 1300 följare. Sedan en tid tillbaka har någon twittrat allt från grova oförskämdheter till mer sansade inlägg.

Personen har även varit i kontakt med andra twittrare, bland annat kändisar som Adam Alsing, Izabella Scorupco och Bingo Rimér.

”Så jävla lågt”

– Jag är väldigt ”otwittrig” och ”ofacebookig” av mig, men jag har registrerat ett twitterkonto på Anders Öfvergård för att ingen annan skulle göra det. Det är klart att vi ska ha yttrandefrihet, men att man är så jävla låg att man låtsas twittra i någon annans namn gör mig förbannad, säger Anders Öfvergård.

– Det är kränkande, och det är bedrövligt att folk kan göra så här. Det skadar min trovärdighet och det skadar Kanal 5:s trovärdighet, fortsätter han.

Dottern drabbades

Anders Öfvergård har försökt kontakta den okända fejktwittraren.

– Jag frågade honom ”vem vill vara ”Arga Snickaren”?” Då svarade han ”Vem vill inte vara ’Arga Snickaren’?” Det är så fegt.

Är det några särskilda inlägg som gör dig extra upprörd?

– Det som är värst är att folk tror att det är jag. Min 17-åriga dotter har kompisar som har frågat ”är din pappa dum i huvudet?” Men nu ska vi ta den här jäveln, jag har kontaktat Kanal 5:s jurister och vi har gjort en polisanmälan. ”Arga snickaren” är ett skyddat varumärke.

Kopplar in jurister

Kanal 5 bekräftar att de ser allvarligt på händelserna.

– Våra jurister jobbar med detta. Twitter kommer att kontaktas, säger presschef Dan Panas.

Nöjesbladet har försökt kontakta den okända twittraren.

FAKTA

Här är några av de falska inläggen

”Nej nu jävlar är det något som har parkerat på min plats, det här kommer inte bli roligt.”

”Borde vart på jobet för länge sen, men jag får inte ens p åmig kalsongerna. Hur var det man gjorde nu igen?”

”Jag köpte kondomer för 600:-”
”Har druckit öl o knullat hela helgen, vad har ni gjort?”