Varning för ny Oscarsattack

Kritiserade Filip & Fredrik leder galan igen: Hollywood förtjänar ingen respekt

Foto: AP
De kan räkna med sågningar Brad Pitt, Meryl Streep, Rooney Mara, Ceorge Clooney, Shailene Woodley, Max von Sydow och Michelle Williams är några Oscarsaktuella stjärnor som får stå ut med Filips & Fredriks åsikter.
NÖJE

Tittarna gick bärsärkargång i fjol.

Trots det kommenterar den kritiserade duon Filip och Fredrik Oscarsgalan även i år.

– Hollywood förtjänar absolut ingen respekt, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Filip Hammar, 36, och Fredrik Wikingsson, 38, vägleder återigen tittarna när Kanal 9 direktsänder årets Oscarsgala den 26 februari, kan Nöjesbladet avslöja.

Men när de kommenterade förra årets gala gjorde de det inför en rasande publik.

I fjol menade många tittare att duon förstörde högtidsstunden med ett respektlöst raljerande. Bland annat skämtade de om 95-åringen Kirk Douglas när han äntrade scenen med rullstol.

”En jävla skitgala”

Och när namnen på filmarbetare som gått ur tiden visades kommenterade Hammar: ”Inget kanonår för memorian”.

– Kommenterar man galan utan att prata om hur värdelösa vissa aspekter är – då gör man inte sitt jobb, säger Fredrik Wikingsson.

Svensk Filmindustris presschef Jan Göransson reagerade starkt mot deras agerande i en DN-artikel.

– Det är fel att uttrycka sig så nedsättande om filmarbetare, de ska ha respekt för det hårda arbete de lägger ner, sa han då.

Fredrik Wikingsson håller inte med:

– Varför i helvete ska jag behandla Hollywood med respekt? Vi älskar Oscarsgalan, vi har sett 25 galor var. Men förra årets gala var en jävla katastrof. Det är alla överens om. De gör en jävla skitgala och de som jobbar med film förtjänar väl för fan ingen respekt. De har världens mest välbetalda jobb, säger han och fortsätter:

– Är det några som förtjänar respekt så är det gruvarbetare eller någonting. Hålls det en gala för dem någon gång ska jag sitta där och vara andäktig.

”Måste prestera”

Han poängterar dock att han älskar delar av Hollywood. Men han står inte ut med ”slentrianrespekten” för det förlovade filmlandet.

– De måste ju prestera för att få respekt, säger han.

De tittare som hoppas att kanalen vill ha kommentatorerna i hårdare tyglar i år kan släppa den tanken.

– Vi kör på precis som vi vill. Jag tror att det var fler nöjda tittare än någonsin, säger Fredrik Wikingsson.

FAKTA

Tittarstorm förra året: Bara elakheter som sällan är roliga

Kanal 9:s hemsida fylldes av inlägg från upprörda tittare under förra årets Oscarsnatt.

Idioterna Filip och Fredrik förstörde min Oscarsgala, skrev en ilsken tv-tittare.

Programledarna förstörde hela Oscarsgalan med sina totalt ointressanta kommentarer. Att sedan snacka skit om en stor skådespelare som K. Douglas, som nu borde vara över 90 år är förbaskat lågt. Man kan ju bara hoppas att det blir riktiga programledare nästa år, skrev en annan.

Filip och Fredrik kommer bara med elakheter som sällan är roliga. Arrogant attityd. Och hälften av gångerna har de inte ens koll på skådespelarna! skrev ”Daniel” på Nöjesbladets livechatt.

”Ett av tv-historiens löjligaste överskattningar av två tv-miljonärers underhållningspotential.”, skrev sociala medier-profilen Emanuel Karlsten i sin blogg.