Norska punkstjärnan körde in i bergvägg

Honningbarna från vänster: Christoffer Trædal, Edvard Valberg, Anders Eikås (bar överkropp) Mathias Johansson, Lars Emmelthun och Fredrik Justnes. Foto: Petter Emil Wikøren / VG
NÖJE

Prisbelönta norska punkbandet Honningbarna har drabbats av en tragedi.

Natten till tisdag körde 20-årige trummisen Anders Eikås in i en bergvägg och avled.

– De var nära kompisar och våra tankar går till Anders familj, säger managern Louis Holbrook i ett pressmeddelande.

Strax efter klockan 1 natten till tisdag fick polisen i norska Sögne larm. En bilist upptäckte vraket efter bilen som Eikås färdades i och såg att det satt en man fastklämd.

– Vi hade en patrull i närheten, de var på plats snabbt och kunde konstatera att mannen inte hade någon puls, säger länsmannen Terje Pedersen till VG Nett.

– Det ser ut som att bilen kört nedför en backe och i stället för att svänga fortsatt av vägen och in i en bergvägg.

Anders Eikås hade nyligen rönt stora framgångar med Honningbarna. För bara två veckor sedan vann punkrockbandet Spellemannpriset, norska motsvarigheten till en Grammis, i rockklassen för debutalbumet ”La alarmane gå”. De var också nominerade i klassen ”Årets nykomling”.

Spelade på Roskilde

Honningbarna slog igenom i radioprogrammet NRK Urørt, som ger okända band radiotid. Varje år koras årets band och Honningbarna vann tävlingen förra året. Efter segern spelade de på ett stort antal festivaler, däribland Roskilde.

Det är fortfarande inte klart om bandet kommer fortsätta spela ihop efter olyckan. Hittills har de ställt in tre spelningar i februari.

– Det är för tidigt att säga vad som kommer att hända. De är ett nära sammansvetsat kompisgäng och bandet är självklart oerhört berörda över vad som hänt, säger managern Louis Holbrook.

ARTIKELN HANDLAR OM