Skarsgård jobbar helt naken – gratis

Nu kastar stjärnorna kläderna för att hjälpa den panke regissören

INTIM SCEN Gustaf Skarsgård och Anna Åström näckar på filmaffischen.
NÖJE

Regissören Mani Maserrat har pantsatt lägenheten.

Gustaf Skarsgård poserar naken.

Nu strömmar kändisarna för att hjälpa ”Us” upp på bioduken.

Masserat.

Redan för en månad sedan kunde Nöjesbladet avslöja att regissören Mani Maserrat pantsatt sin lägenhet för nya filmsatsningen ”Us” med Gustaf Skarsgård, 31, i huvudrollen.

Relationsfilmen, som handlar om destruktiv kärlek, är nyligen färdiginspelad.

– Folk har jobbat tretton, fjorton timmar om dagen och under nattinspelningar. Det har varit väldigt intensivt och väldigt roligt, men också väldigt tufft, säger Mani Maserrat.

Pengarna är slut – men drivet finns kvar.

Nu vallfärdar kändisarna för att hjälpa filmen upp på den svenska biodukar. Sångerskan Sarah Dawn Finer, och krögaren Niklas Ekstedt är två som engagerat sig i filmens öde.

– Det har varit en helt fantastisk upplevelse för mig, att det är så många människor som brinner och engagerar sig i det här projektet, säger Mani Maserrat och fortsätter:

– Sarah Dawn Finer råkar jag känna, och hon kommer att gå in med en ganska stor summa till ljudläggning av filmen. Lika så om vi behöver musik eller en låt så kan hon ställa upp.

”Finns stort sug”

Gustaf Skarsgård och motspelerskan Anna Åström, 21, har jobbat gratis tillsammans med Rebecca Ferguson. Men nu kliver också skådiskollegan Helena af Sandeberg in i projektet.

– Hon har också ställt upp gratis. Det finns ett stort sug efter sådana här projekt, så när man väl startar ett är det många som vill vara med och hjälpa. Bilden är en spegling av deras starka kärlek, säger Maserrat.

Krögaren Niklas Ekstedt har lånat ut sin restaurang för inspelning och Gustaf Skarsgård ställer nu upp lite extra. På filmaffischen poserar Skarsgård naken – tillsammans med sin motspelerska Anna Åström.

– Vi gör en film om kärlek som jag försöker att göra så sann som möjlig, och ja, jag tycker att det är en sann bild på affischen. Det handlar om ett par som är nyförälskade, så bilden är en ingång som ligger nära verkligheten, säger Mani Maserrat.

Ber folk att ställa upp

Men hjälp av kändisar och skådespelare kämpar Mani Maserrat för att få in pengar för efterarbetning av filmen, ett arbetssätt som kal­las ”crowdfunding”.

– Det kostar runt två miljoner i vanliga fall. Men jag kommer be folk att ställa upp och klarar vi det så hoppas jag att den får premiär januari, säger Maserrat.

FAKTA

De hjälper filmen

Sarah Dawn Finer – Finansierar en del av ljud/musikläggningen, samt bidrar med låtar, sång och musik.

Niklas Ekstedt – Ställde upp med sin restaurang under inspelningen.

Damon Rasti – ställer upp med sin klubb Vardagsrummet och arrangerar en foundrasing-fest.

Andra skådespelare som har ställt upp förutom Gustaf Skarsgård och Anna Åström är Rebecca Ferguson (En enkel till Antibes), Helena af Sandeberg, Källa Bie, Sten Ljunggren (Skärgårdsdoktorn, Våra vännersliv), Peter Carlberg (Äkta människor, Avalon) och Kevin Vaz (guldbaggenominerad för Play)

Vad är crowdfunding?

– Det är en metod, via ”Funded by me”, för att finansiera projekt eller idéer genom att vända sig till ett stort antal finansiärer ofta via internet­baserade system. Det är ett arbetssätt som används mycket av indiefilmare i USA. En person använder sina soci­ala kontakter och sitt sociala nätverk för att samla in pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM