Här läggs Nalle till sin sista vila

1 av 9 | Foto: Felipe Morales
Dokusåpastjärnan Nalle Knutsson begravdes i går på Skogskyrkogården i södra Stockholm. Bland de samlade fanns Nalles före detta fru, hans två söner samt vänner och kolleger.
NÖJE

I går begravdes nöjesprofilen Nalle Knutsson. Familj, vänner och kolleger samlades på Skogskyrkogården i Stockholm.– Det var en otroligt vacker ceremoni, säger bästa vännen Jugge Nohall.

Tv-stjärnan Nalle Knutsson avled i levercancer den 11 juni i år, 69 år gammal.

I går begravdes han på Skogskyrkogården i Stockholm.

Vacker ceremoni

Jugge Nohall, vän och kollega, var en av drygt 40 sörjande.

– Det var fantastiskt fint, en otroligt vacker ceremoni, säger han.

På 60-talet slog sig Nalle Knutsson fram som musikalartist runt om i Sverige, bland annat i "West Side Story", men han packade snabbt sina väskor och gav sig ut i världen – Nalle drömde om att lyckas internationellt.

Fick två söner

Efter en rad mer eller mindre framgångsrika år träffade han Caroline Rogby som han gifte sig med 1975, tillsammans fick de två söner.

Först 2001 blev Nalle Knutsson ett känt namn i de svenska stugorna. I dokusåpan "Nalles show" på Kanal 5 gick hans spektakulära stil rakt genom rutan - och en svensk nöjesikon var född.

Dokusåpaäventyret fortsatte som "nöjeskonsulent" i "Club Goa" i TV 3, och med ett kort gästspel i "Big Brother" på Kanal 5 2006.

Kommer sakna honom oerhört

Jugge Nohall minns Nalle Knutsson med mycket kärlek.

– Vi hade en kemisk balans mellan oss som var speciell. Och jag kommer sakna hans feminina sida, i bland kunde han vara som en mamma för mig, det saknar jag oerhört.

FAKTA

Sagt om Nalle

Lars Gåre, vän och medverkande i "Club Goa", 52 år, Stockholm

– Jag kommer ihåg en begravning när Nalle gled in i sin limousine, kliver ut och bugar dramatiskt inför kistan. Jag tänkte “vem fan är det här”, men det gick inte att stå emot den karlen. En glittrig klackspark i mellanmjölkens tråkiga arsle.
 

Tina Edohnsdotter, designer, 57 år, Stockholm

– Vi blev introducerade en gång och vi bara sögs ihop. Efter det har vi firat jul, nyår och andra högtider tillsammans. Han var lätt att komma nära, en väldigt öppen person. Ibland hittar jag zinktabletterna han alltid ville att jag skulle äta i väskan. Han gjorde ett oerhört avtryck på mig den mannen.
 

Sven Hallberg, radioprofil, 57 år, Stockholm

– Han hade en förmåga att sätta glamour på tillvaron, även i de mest vardagliga situationer. Han hade en Hollywood-aura kring sig och jag gillar det där, att twista till vardagen. Det fanns en omtanke i det också, att göra tillvaron lite bättre för alla.
 

Caroline Rogby, ex-fru, 55 år, Norrtälje

– Han var mannen jag blev kär i 1972. En fascinerande person som levde ett ovanligt liv. Vi reste till Beirut och Teheran, fick två barn, och sedermera skilde vi oss också. Jag minns en av Alexanders födelsedagar, det var bara vi, men då hade Nalle fixat en butler som serverade oss hela dagen. Det var roligt, han hittade på lite extra saker så där.

Christoffer Rogby, son, 35 år, Norrtälje

– Det är många glada minnen med min pappa. Han har tagit med mig på cirkus, på middagar och på krogen. Han har gjort massor av bra saker.

Alexander Rogby, son, 36 år, Norrtälje

– Det jag tänker på när jag tänker på pappa är envishet, att göra det man tror på. Att man kämpar fast det är tufft. Sedan var han också en glad festperson som gärna ville att det alltid skulle vara glatt och trevligt.