Henrik Bastin bakom serien om Connellys böcker

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Henrik Bastin, vd för produktionsbolaget Fuse Entertainment, ska producera serien baserad på Michael Connellys framgångsrika böcker.
NÖJE

HOLLYWOOD. Nu ska Michael Connellys framgångsrika böcker om Harry Bosch bli tv-serie.

Bakom Hollywoodprojektet döljer sig en svensk:

Henrik Bastin.

– Det här är något min man jobbat otroligt intensivt med att få till det senaste året, skriver Bastins fru, Karin, på sin blogg.

Uppgifterna bekräftas av branschtidningen Hollywood Reporter.

Henrik Bastin, vd för produktionsbolaget Fuse Entertainment, ska producera serien tillsammans med Eric Overmyer (”The wire”) och Connelly.

– Det finns så mycket Bosch-material tillgängligt att jag en längre tid känt att det bästa sättet att behålla huvudfigurens integritet är att göra tv av det, säger Michael Connelly.

Sålt 55 miljoner exemplar

Harry Bosch är före detta Vietnam-militär och en erfaren detektiv inom Los Angeles mordrotel. De 17 romanerna om honom har sålt i fler än 55 miljoner exemplar och översatts till en rad språk, bland annat svenska.

– Harry Bosch är en ikonisk figur inom amerikansk kriminallitteratur. Kabel-tv är rätt forum för Michaels fina serie och möjligheten att bearbeta den med Henrik och Fuse är spännande, säger Overmyer i HR.

Produktionsbolaget Fuse har tidigt gjort ”The Killing” med Joel Kinnaman och ”Burn notice”.

I Sverige är Henrik Basin bland annat känd som tv-producenten bakom Filip & Fredrik. Han dömdes ut och fick sparken av TV4 och fick den kristna högern i USA att gå i taket på grund av serien ”JC”.

2001 grundade han produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn.

ARTIKELN HANDLAR OM