’Biggest loser’ ratas av TV 4

”Känns sämre för programmet”

Foto: ANDREAS BARDELL
Linda Rönnqvist i ”Biggest Loser Sverige”.
NÖJE

Det blir en till säsong av ”Biggest loser”.

Men inte i TV4.

Bantningsshowen flyttas nu till Sjuan.

TV4 skänker bort ”Biggest loser” – till den betydligt mindre etablerade Sjuan.

– Det har varit ett drömprojekt för mig sedan många år tillbaka. Jag blev oerhört svartsjuk på TV4 när de beställde programmet, så jag har krigat rätt hårt för att få lov att ta över det till Sjuan och det kommer vi att göra nu genom den här storsatsningen, säger Sjuans programchef Anton Glanzelius.

Gör en amerikansk version

Programmet kommer att sändas  två gånger i veckan med start våren 2013.

– I den amerikanska versionen av "Biggest loser" sänds programmet två timmar i veckan och då hinner man lära känna deltagarna ännu mer. Det vill vi kunna göra även i den svenska versionen, säger Anton Glanzelius och fortsätter:

– Just nu tittar vi på deltagarna. Vem som kommer att leda programmet och vilka tränarna blir lämnar vi öppet.

”Blir sämre”

Michael Sjöberg, som kom tvåa i fjolårets säsong av ”Biggest loser”, är inte lika övertygad om att kanalbytet kommer att fall i god jord hos tittarna.

– Min spontana reaktion är att det blir sämre för programmet. TV4 är en väletablerad kanal och Sjuan känns som en kanal som inte riktigt har landat ännu.

Men nyheten om att programtiden utökas ser han som någonting positivt.
– Om de kan få till längre programtid är det ju guld värt. Det skulle göra att man lär känna karaktärerna på ett helt annat sätt, inte bara se deltagarna stå på vågen utan mer ingående om hur de tränar och äter, säger Michael.