Super-dj:n Alesso på Madonna-turné

Svenske dj-stjärnan gör sex konserter: Är väldigt stort

Alesso flög direkt från en spelning på Ibiza till turnépremiären med Madonna i Birmingham i går kväll. ”Hennes team frågade mig om jag ville vara förakt till henne under sex konserter. Det är väldigt stort för mig och jag ska ge dem en show”, säger han.
NÖJE

Sebastian Ingrosso är hans mentor.

Och under vingarna på Swedish House Mafia-medlemmen har Alessandro ”Alesso” Lindblad blivit dj-världens nya älskling.

– Jag ville inte att folk skulle behöva vänta på en artist som mig, säger han.

Solen har precis gått ner på Coachella-festivalen i Kalifornien, USA.

Bakom dj-båset står 21-årige Alessandro Lindblad. Framför honom dansar tusentals och åter tusentals av människor. Det är april 2012 och på bara ett och ett halvt år har Alessandro gått från en kille med drömmar till ”Alesso” – hyllad dj och producent.

– Jag tror att det var lite ”meant to be”. Det har gått fort, men jag bestämde mig för att det var det här jag ­ville. Jag ville sprida min musik, komma upp snabbt och jag ville inte att folk skulle behöva vänta på en artist som mig. Jag ville ­visa vad jag gick för och det har jag gjort nu, säger han.

Har blivit bästa vänner

I går gjorde han premiär som förakt under Madonnas världsturné, men allt började på ett kafé i Stockholm hösten 2010. Nervöst men bestämt räckte Alessandro fram en cd till Swedish House Mafia-medlemmen Sebastians Ingrossos pappa, i förhoppning om att den skulle hamna hos Sebastian.

– Man måste försöka. Inget kommer av sig självt, så man måste jobba hårt och utnyttja varje tillfälle man får att försöka skapa någonting. Och i det här fallet gav jag ­honom cd:n och dagen efter fick jag träffa Sebastian.

I dag är de bästa vänner och har tillsammans släppt singeln ”Calling (Lose my mind)” som sålt dubbel platina.

”Handlar om kärlek”

– Det var en otrolig grej som hände. Vi har nya saker på gång och jobbar hela ­tiden med nya idéer varje dag. Så det kommer att komma fler grejer.

Samarbetet blev början på en karriär som gått i raketfart för 21-åringen. I våras turnerade han fyra månader i USA. Under sommaren har han hunnit med Europa och tidigare Australien – och i går klev han på Madonnas MDNA-turné.

– Det är väldigt stort för mig att få turnera med henne, men det blir tuffare såklart. Det är en helt annan publik, säger han och fortsätter:

– Men det handlar om hårt jobb och väldigt mycket kärlek till det man gör. Jag älskar det här och vill göra det resten av mitt liv. Så jag är en väldigt lycklig och glad kille.

Stjärnskott har sålt dubbel platina

Namn: Alessandro Lindblad.

Artistnamn: Alesso.

Ålder: 21.

Bor: Stockholm.

Yrke: Dj och producent.

Aktuell: Som förakt under Madonnas världsturné med sex stopp – Birminghamn, Edinburgh, Dublin, Moskva, St. Petersburg och Oslo. ­Spelade i lördags på Milton Keynes Bowl framför 60 000 personer, som förakt till ­Swedish House Mafia. Har sålt dubbel platina med ­singeln ”Calling (Lose my mind)”. Spelar bland annat på Tomorrowland i slutet av juli och har turnerat i USA, ­Europa och Australien.

Alesso om...

... Swedish House Mafia: ”De är en av anledningarna till att den här ­musiken är så stor i dag. De är så internationellt stora att det är löjligt, men allt har sitt slut. Det kommer att komma nya grejer från dem, de är ­alla tre väldigt duktiga producenter, så ny och bra musik kommer fort­- farande att komma från de här grabbarna.”

Foto: SCANPIX

... Sebastian Ingrosso: ”Jag var otroligt nervös inför att få träffa honom. Jag är ett fan av honom och hans musik, han är så otroligt erfaren. Han vet vad man ska göra, vad man ska tänka på. Alla behöver hjälp i början, man behöver vägledas lite. Även om det är bra musik i sig så behöver man få veta hur man ska leverera den. Nu är vi bästa vänner och jobbar väldigt bra ihop.”