”Rheborg är stissigast – Betnér låser in sig själv”

Hur Schyffert själv håller nerverna i schack avslöjar han inte.
NÖJE

Komikern Henrik Schyffert, 44, avslöjar hur kollegorna i ståuppshowen ”Badjävlar” håller sina nerver i schack – och vem som är närmast att bryta ihop.

– Rheborg vankar omkring och vill inte prata, säger Schyffert.

Bakom kulisserna var premiärnerverna på utsidan när ståuppkomikerna laddade upp inför showen ”Bad­jävlar” i Helsingborg.

– Den som är absolut stissigast innan han går ut på scen är Johan Rheborg. Han vankar omkring, stirrar ner i golvet och vill inte prata. Magnus Betnér låser in sig på toaletten medan Peter Apelgren sitter med ett glas rödvin och berättar om Git Gay och sådant. ­Alla har sina tricks, säger ­Henrik Schyffert.

Fick gå in och rädda

Under premiärföreställningen i Helsingborg agerade Schyffert konferencier, vilket krävde att han tog extra ansvar. Trots att Rheborg är väldigt nervös räknar Schyffert med att kollegan och vännen kan hålla sina nerver i schack ­under sina 15 minuter på scen.

Men det har hänt att Schyffert fått komma till undsättning.

– I Luleå, på Big Comedy, fick jag gå in och rädda när ­Rheborg tappade rösten. Men hela charmen med det här är att det ska hända något i stunden, ­säger han.

”Vi är inte oroliga”

Generellt är han dock inte oroad för Rheborg.

– Johan löser det. Vi är inte oroliga, säger Henrik Schyffert.

Han konstaterar att det är sällsynt att någon ”bombar”, alltså totalhaverar och inte får någon att skratta, på denna nivå.

– Bombar man får man rädda det själv. Det är frihet under ansvar, avslutar Henrik Schyffert.