Michael Jacksons mamma: Jag är inte alls försvunnen

Katherine tillsammans med sin bortgångne son, poplegendaren Michael Jackson.
NÖJE

I lördags anmäldes Michael Jacksons mamma försvunnen.

Nu meddelar Katherine Jackson att hon inte alls är borta.

– Anmälan verkar inte vara en slump, säger hennes son Jermaine.

Trots att det aldrig gått mer än ett dygn utan att Michael Jacksons mamma Katherine Jackson, 82, pratat med sina barnbarn sades hon i lördags inte ens gå att nå, ens på telefon.

Paris Jackson twittrade oroligt: ”Min farmor är försvunnen. Jag har inte pratat med henne på en vecka och jag vill att hon ska komma hem nu”.

– Nu har de inte fått tag på henne på en vecka, sa familjen Jacksons advokat Sandra Ribera till CNN.

Familjemedlemmar vände sig då till polisen som tillsatte en utredning av mammans försvinnande.

Var inte alls borta

Men Katherine var inte alls försvunnen. Under söndagen fick polisen tag i henne fick försäkrat att hon var välbehållen och inte alls försvunnen.

Hennes son Jermaine Jackson skrev också i ett särskilt uttalande på Twitter att mamman var välbehållen: ”Hon är i säkerhet i Arizona med sin dotter och vår syster, Rebbie och vilar upp sig efter sin läkares rekommendation. Hon är en 82-årig kvinna som följer doktorns order för att vila upp sig och stressa ner, borta från telefoner och datorer. Alla har varit väl medvetna om detta inom familjen.”

”Verkar inte vara en slump”

Varför familjen Jacksons advokat sagt till media att Katherines skulle ha försvunnit är ett mysterium. Polisen samtalar nu med familjen för att reda ut vad som hänt. Det är tidigare känt att familjen skakas av infekterade bråk, bland annat om pengar. Efter Michaels död fanns flera olika viljor om hur begravningen skulle se ut.

Jermaine Jackson skickar nu en känga till en eller flera icke namngivna personer.

”Varför det här tvivelaktiga påståendet gjordes vet nog de vuxna personer som gjorde anmälan. Men det verkar inte vara en slump att den kom efter att vi, hennes söner och döttrar, ordnade med vård åt vår mamma.”